Izvor: Alo.rs
15.06.2023 u 15:44
0

ON NIJE ČOVEK, TEŠKO MI JE TO DA ZAMISLIM Čuveni Španac pomenuo Đokovića i poslao nikad moćniju poruku u svet

Iako je Srbin iza sebe ostavio njegovog zemljaka Rafaela Nadala (22), Felisijano Lopez mu skida kapu.

Legendarni Španac Felisijano Lopez sipao je komplimente na račun Novaka Đokovića, koji se na Rolan Garosu domogao rekordnog 23. grend slema u karijeri.

Iako je Srbin iza sebe ostavio njegovog zemljaka Rafaela Nadala (22), Felisijano Lopez mu skida kapu. Kaže da ne može da veruje šta radi iako ima 36 godina, osvaja titule, obara rekorde i to tako što pobeđuje tenisere mlađe i 17 godina.

Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


– Teško je rečima objasniti šta su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer uradili za tenis. Imao sam sreću da to doživim, igrao sam protiv njih, poznajem ih lično. Nije normalno to što su uradili, rekorde koji su oborili… Oni nisu ljudi! Novak je sa 36 godina, nakon 22 grend slema, nakon što su ga već svi smatrali najboljim, došao i pobedio na Rolan Garosu. U polufinalu Alkaraz nažalost nije mogao da odigra kako je želeo, ali ne želim da umanjim Novakovu pobedu. Želim da mu odam priznanje što je sposoban da osvaja turnire protiv igrača 15, 16, ili 17 godina mlađih. Đoković zaslužuje poštovanje za sve što radi, motivisan je, vodi računa o sebi, to što sad postavlje rekorde je neverovatno. Teško mi je da zamislim da je uspeo da osvoji 23 grend slema – poručio je 41-godišnji Lopez.

NOVAKOV USPEH TEŠKO PAO ČUVENOM TENISERU Nadalovih 14 titula na Rolan Garosu je teže od Đokovićeva 23 grend slema

Osvrnuo se na poraz Karlosa Alkaraza od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa. Španac je imao problem sa grčevima, pa je jedva završio meč (3:1).

– Nisam bio iznenađen. Dešavaju se takve stvari. Igrali su poene brutalnim intenzitetom. Prva dva seta su trajala dva i po sata. Bez iskustva koje Đoković ima u ovakvim mečevima, te stvari mogu da se dogode. Karlos je još mlad, ima veliki pritisak na leđima. Ali, kada odigra tri ili četiri grend slem polufinala te stvari mu se neće dešavati. Novak je igrao 45 grend slem polufinala, a Karlitos tek drugo. Fizički, Alkaraz je životinja, živi za tenis, brine o sebi, ima sve što mu je potrebno da bude uspešan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter