Izvor: kurir.rs/novosti.rs
17.01.2024 u 13:59
0

NOLE KROZ PAKAO DO POBEDE! Spasao 4 SET LOPTE, ućutkivao SRAMNU publiku i POBEDIO! (FOTO, VIDEO)

Potpuno lud meč u drugom kolu Australijan opena! Toliko preokreta, padova u igri... A, ništa nije slutilo da će tako da bude. Ipak, pobedio je najbolji! Đoković - Popirin 3:1 (6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3) u meču 2. kola gren slema u Melburnu.

Novak je prvi set dobio rutinski. Igrao je odlično, Popirin je bio na nekom prosečnom nivou, a kada je tako – nema dileme ko pobeđuje. Rutinski set, 6:3.

Očekivali smo istu scenu i u nastavku meča, ali videli smo potpuni preokret. Đoković je stao, a Australijanac nošen ogromnom podrškom publike, krenuo da igra tenis karijere… Dobio je drugi set i delovao izuzetno moćnom u tim momentima. Nastavio je da „gazi“ i u trećem setu, došao do četiri set lopte, ali više od toga nije uspeo! Nije iskoristio nijednu priliku da osvoji treći set i usledila je kazna.

Đoković je podigao nivo igre osvojio taj brejk u trećem setu (7:4) i potpuno okrenuo kompletan meč na svoju stranu. U četvrtom setu je brzo napravio brejk i rutinski priveo duel kraju. Uz sve ovo, Novak je imao i problema sa bezobranom publikom, koja se često nije ponašala u duhu fer pleja. Đoković je tako i pozvao neke navijače da siđu na teren i da mu u lice kažu to što dobacuju.

U 3. kolu rival srpskog tenisera biće Tomas Martin Ečeveri. Nadamo se mnogo boljoj igri nego što to bio slučaj u prva dva kola.

Evo kako je izgledao tok meča:

Novak Đoković – Aleksej Popirin 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3

6:3 – Kraj meča. Posle velike borbe Đoković se plasirao u narednu rundu takmičenja.

5:3 – Produžio je meč domaći teniser. Imao je Novak tri meč lopte u ovom gemu.

5:2 – To je to, nadamo da je ovo kraj „stresovima“ za duel trećeg kola AO. Đoković je na gem do pobede.

4:2 – Brejk! Konačno! I to sa nulom! E, ovo je Novak Đoković kakvog smo želeli da gledamo ceo meč.

3:2 – Nije bilo lako doći do ovog gema. Pretio je Popirin, imao i 30:15, ali Novak je od tog momenta vezao tri poena.

2:2 – Prvi poen koji je pripao teniseru koji nije na servisu u ovom setu, ali to je bilo sve od Novaka. Dominiraju početni udarci…

2:1 – Servisi „imaju reč“ i treći gem završava se sa nulom u ovom setu.

1:1 – Na isti način uzvraća i australijski teniser. Servis gem bez izgubljenog poena.

1:0 – Odličan start u četvrtom setu. Bez izgubljenog poena osvaja Đoković prvi gem na svoj servis.

ČETVRTI SET

Uh, šta smo sve videli u setu koji je trajao 72 minuta. Australijanac je imao četiri set lopte, ali je Đoković u tim momentima bio na vrhunskom nivou. U taj-brejku je prevagnulo iskustvo i konačno je Popirin počeo i malo da greši…

7:6 – U taj-brejku je bilo 7:4 za Novaka! Dobro je! Mnogo, mnogo važan set… Sjajan tenis odigrao je u odlučujućim momentima.

6:6 – Osvaja Đoković ovaj servis gem, pa će taj-brejk da odluči pobednika trećeg seta.

5:6 – Australijanac prikazuje neverovatan tenis. Bez previše problema dolazi do svog servis gema.

5:5 – Ludilo! Imao je Popirin ČETIRI set lopte, vodio 40:0, ali je Novak napravio pravo malo čudo i „izvukao“ ovaj set. Za sada…

4:5 – Moraće srpski as da servira za opstanak u ovom setu. Gledali smo dramu u ovom gemu, bilo je 30:30, ali odlični servisi i dobri smeč udarci doneli su bitan gem domaćeg igraču.

Promena – Novak je meč počeo u beloj majici, ali je od trećeg seta u plavoj „uniformi“

4:4 – Jako teško dolazi Novak do gemova, ponovo smo videli veliku borbu, ali ključne poene sada osvaja Đoković. Tačno dva sata tenisa u Melburnu.

3:4 – Nije povreda ostavila nikakvog traga na igru domaćeg tenisera. On je sve bolji i bolji. Odlično servira, sa jednim izgubljenim poenom uzima novi gem.

3:3 – Uzima Đoković gem na svoj servis. A, bilo je problema… Poveo je Popirin sa 30:15, srećom, nije uspeo da napravi novi brejk.

Nastavlja se meč. Aleksej je dobio pomoć od lekara i nastaviće duel.

Australijanac uzima medicinski tajm aut zbog problema sa povredom levog lista. Videćemo kako će Popirin izgledati u nastavku meča…

2:3 – Pretio je Novak u ovom gemu, došao do vođstva 30:15, ali nije uspeo da napravi brejk. Australijanac drži izuzetno visok nivo igre.

2:2 – Ovo već obećava… Bez izgubljenog poena gem za Novaka. Nadamo se da je ovo povratak na njegov uobičajen nivo igre.

1:2 – Atomski tenis Popirina! Neverovatno šta sve pogađa domaći teniser u ovim momentima.

1:1 – Mnogo poteškoća ima Đoković u svakom servis gemu. Nema više toliko „ubitačnog“ servisa kao u prvom setu, a Australijanac je potpuno ravnopravan u razmenama udaraca.

0:1 – Bolje počinje i treći deo igre u Melburnu domaći teniser. Mora mnogo bolje Đoković, neverovatno koliko je pao u igri posle prvog seta…

TREĆI SET

4:6 – Brejk! Šok! Izgubio je Novak drugi set. Fantastičan lob udarac doneo mu je odlučujući poen u ovom delu igre. Erupcija oduševljenja na stadionu, kao i veliko slavlje Popirina…

4:5 – Brejk! Tako je! Servirao je Australijanac za set, ali je Novak odigrao maestralan gem! Došao je brzo do tri brejk lopte, iskoristio poslednju od njih i potpuno se vratio u drugi set.

3:5 – Uzima Novak ovaj gem, ali u narednom Aleksej servira za izjednačenje u setovima.

2:5 – Nije dobro. Servisi Popirina su odlični u ovim momentima, do novog gema Australijanac dolazi sa nulom.

2:4 – Lakši deo posla je odrađen, Novak dobija gem na svoj servis bez izgubljenog poena. Ali… Potreban je brejk u jednom od naredna dva servisa rivala.

1:4 – Na terenu u ovim momentima postoji samo Popirin. Rutinski dobija novi servis gem. Ogroman pad u igri Đokovića u drugom setu.

1:3 – Šok! Brejk! Neverovatno slab servis gem Đokovića, a Australijanac igra na vrhunskom nivou.

1:2 – Kao da je na teren izašao drugi Popirin, mnogo ozbiljnije deluje u ovom setu. I drugi servis gem osvaja bez problema.

1:1 – Prvi servis gem Novaka u kome je Popirin došao do više od jednog poena (dva), ali nije uspeo više od 30:30…

0:1 – Dobri servisi za Popirina na početku drugog dela igre. Ovo je bio njegov najlakše osvojeni servis gem do sada.

DRUGI SET

6:3 – Nešto malo manje od 40 minuta bilo je potrebno Đokoviću da osvoji prvi set. Fantastično igra srpski as. Ako ovako nastavi biće ovo ekspresna pobeda.

5:3 – To je to! Brejk! Bilo je samo pitanje momenta… Novak je u prethodna dva servis gema rivala pritiskao, a sada je to i materijalizovao.

4:3 – Novi gem sa nulom. Miljama je daleko Aleksej od toga da dođe i do brejk lopte u ovoj fazi meča.

3:3 – Šteta! Ponovo je srpski as imao brejk loptu, ali kao i u prethodnom gemu Australijanac je tada odlično servirao i došao do treće gema danas.

3:2 – Servis je na nivou i to je trenutno najvažnije. Ovaj gem, bez izgubljenog poena, rešava Novak u svoju korist. Za sada je Popirin u tri servis gema Đokovića osvojio samo 2 poena.

2:2 – Imao je Đoković prvu brejk loptu na meču, ali se Popirin izvukao dobrim servisima u tom momentu.

2:1 – Opet sa jednim izgubljenim poenom Đoković dolazi do novog gema. Servis od početka funkcioniše odlično!

1:1 – Dobio je prvi poen Novak, a drugi, nakon 23 razmene dobio je Popirin, na opšte oduševljenje publike. Na kraju, slična slika kao u prvom gemu, sada Australijanac upisuje gem. Veliku podršku ima Aleksej u ovom meču.

1:0 – Odličan početak za srpskog asa. Nije dozvolio Đoković rivalu da se razigra, uzeo je dva uvodna poena, pa napravio neiznuđenu grešku – 30:15. Rutinski na kraju dobija Nole gem.

PRVI SET:

Prvi na servisu biće Novak Đoković.

printscreen x Pluton

Teniseri su izašli na teren, a Novak je dočekan ovacijama i pored toga što igra protiv domaćeg igrača

UOČI MEČA

Novak Đoković je odbranu titule u Melburnu počeo protiv kvalifikanta Dina Prižmića koji ga je dobro namučio. Naredni protivnik je Aleksej Popirin, trenutno 43 igrač na ATP listi. Popirin je mesto u glavnom žrebu dobio zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora. U prvom kolu je savladao sunarodnika Marka Polmansa, po setovima 6:3, 7:6, 6:2. Australijski teniser je najbolji plasman ostvario 23. oktobra 2023. godine, zauzevši 39. mesto. Do sada je u karijeri osvojio dve titule na turniru u Singapuru i Hrvatskoj. Najbolji rezultat (treće kolo) na prvom grend slemu u sezoni Popirin je zabeležio u tri navrata – 2019, 2020. i 2023. godine.

„NOVAK JE PRIVILEGOVAN“: Popirin se baš nalupetao pred meč

Popirin nikada nije savladao lidera na ATP listi

Popirin je rođen 1999. godine u Sidneju, a ruskog je porekla. Tenisom se bavi od pete godine. Otac Alekseja Popirina Aleks je biznismen i, između ostalog, sa Patrikom Muratoglouom suosnivač Ultimate tennis showdown, teniske lige koja je nastala za vreme pandemije koronavirusa. Aleksej je sa porodicom od 2010. godine živeo u Španiji, tačnije Alikanteu. Tokom detinjstva bio je komšija sa Aleksom de Minorom.

Široj teniskoj javnosti Popirin je postao prepoznatljiv nakon pobede nad Tejlorom Fricom na Australijan openu 2023. pred domaćom publikom. Popirina odlikuje snažan i precizan servis, a pored toga odlično se služi forhendom. Zanimljivost je da nikada u karijeri nije savladao tenisere koji su bili prvi na ATP listi. Odigrao je duel protiv Karlosa Alkaraza, dva sa Rafaelom Nadalom i tri sa Danilom Medvedevom.

Đoković bolji u jedinom međusobnom duelu

Novak Đoković je bio bolji od Popirina u jedinom dosadašnjem međusobnom duelu. Srpski teniser je pobedio 2019. godine u prvom kolu turnira u Tokiju.

Đoković je prvi meč u Melburnu ove godine igrao nešto više od četiri sata, osvojio je 66 odsto poena pri prvim servisu, što je nešto lošiji podatak od uobičajenih standarda. Srpski teniser je upisao ukupno 40 vinera, ali je premašio prosečan broj neiznuđenih grešaka – protiv Prižmića je napravio čak 49. Popirin je lakše stigao do drugog kola. Protiv Polmansa nijednom nije ispustio svoj servis i sa lakoćom je odbranio tri brejk lopte. Ubeležio je 20 asova i osvojio 81 odsto poena na prvom servisu.

Duel Novaka Đokovića i Alekseja Popirina zakazan je kao drugi na večernjem programu „Rod Lejver arene“. Najavljen je oko 10.30 sati po srednjoevropskom vremenu, a počeće kada svoj okršaj završe Arina Sabalenka i Brenda Fruhvirtova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter