Izvor: BSC HAPPY
30.06.2023 u 11:51
0

TEŽAK ŽREB ZA NOVAKA Evo ko Đokoviću stoji na putu do istorijske titule na Vimbldonu

Održan je žreb za Vimbldon na kojem će Novak Đoković pokušati da osvoji osmu titulu, čime bi se na večnoj listi izjednačio sa Rodžerom Federerom

Najbolji teniser svih vremena, kao drugi nosilac će na startu najprestižnijeg turnira „belog sporta“ (3. do 16. jula) igrati protiv Argentinca Pedra Kačina.

U drugom kolu rival će mu biti pobednik meča Džordan Tompson – Brendon Nakašima.

Potencijalni rival u trećem kolu je Tomas Ečeveri. Od osmine finala kreću jako nezgodni rivali, pošto bi u četvrtom kolu mogao da igra protiv Lorenca Musetija ili Huberta Hurkača.

Potencijalni Đokovićevi protivnici u četvrtfinalu su Andrej Rubljov / Nik Kirjos / Aleksandar Bublik / Feliks Ože-Alijasim, dok bi u polufinalu mogao da se sastane sa Kasperom Rudom ili Janikom Sinerom.

Uživo:

Novakov rival u prvom kolu je Argentinac Pedro Kačin, 55. igrač sveta i njihov duel prvog kola otvoriće Centralni teren na Vimbldonu u ponedeljak od 14 časova.


Kristofer O’Konel je rival Hamada Međedovića u prvom kolu, dok je Laslo Đere za rivala dobio Maksima Kresija i oni su u prvom kosturu. Miomir Kecmanović će igrati protiv Dijega Švarcmana u prvom kolu.

Karlos Alkaraz kao prvi nosilac u prvom kolu igra protiv Francuza Žeremija Šardija, a Alkaraz bi već u četvrtom kolu mogao da se sastane sa Aleksanderom Zverevim.

Prvo su određeni nosioci i njihovi redni brojevi:

Novak je u drugom kosturu, izbegao je Medvedeva, Cicipasa, Runea, a u njegovom delu žreba je Kasper Rud sa kojim može u polufinalu da se sastane, kao i Janik Siner, sa kojim može da igra u četvrtfinalu, a tu je i Andrej Rubljov.

Vimbldon zvanično počinje u ponedeljak 3. jula. Titulu u muškom singlu brani Novak Đoković, a u ženskom Elena Ribakina.

Nagradni fond turnira je 24.160.000 evra, a pobednici turnira i u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće 2.736.000 evra.

OD 2021. SAMO DVA PORAZA! Fenomenalan učinak Novaka Đokovića na grend slemovima

Srbija ove godine na Vimbldonu ima šest predstavnika u muškom singlu i jednog u ženskom. Pored Đokovića, čast Srbije u muškom delu žreba brane Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović i Hamad Međedović, a u ženskoj konkurenciji je tu samo Natalija Stevanović.

Vimbldon zvanično počinje u ponedeljak 3. jula. Titulu u muškom singlu brani Novak Đoković, a u ženskom Elena Ribakina.

Nagradni fond turnira je 24.160.000 evra, a pobednici turnira i u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće 2.736.000 evra.

Uživo:

Natalija Stevanović je dobila rivalku, igraće protiv 18. nositeljke, Karoline Pliškove, nekada prve teniserke sveta. Može se reći da Natalija nije imala sreće, jer Pliškova važi i za odličnu igračicu na travi, a u karijeri je igrala i finale Vimbldona 2021. godine, kao i finale US opena 2016. godine,

Počeo je žreb, prvo se žreba ženski deo žreba, gde je prvi nosilac Iga Švjontek, dok je na drugom „kosturu“ Arina Sabalenka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter