Izvor: Kurir.rs
02.01.2024 u 07:07
0

ODLIČAN OTPOR OLGE, ALI PORAZ OD ŠAMPIONKE VIMBLDONA: Srpkinja se borila, osvojila set, ali nije mogla protiv sedme na svetu (VIDEO)

Najbolja srpska teniserka, Olga Danilović, poražena je u tri seta 1:6, 6:3, 3:6 od Markete Vondrušove.

Meč odigran u Pertu u okviru susreta Srbije i Češke na Junajted kupu trajao je dva sata.

Nažalost, više od toga nije mogla, što znači da će Novak Đoković morati da pobedi Jiržija Lehečku, kako bi doveo okršaj dve reprezentacije do odlučujućeg dubla.

BEZ VELIKI PROMENA: Olga Danilović napredovala za jednu poziciju

Reprezentacija Srbije u drugom kolu Junajted kupa igra protiv Češke, a prva će na teren Olga Danilović.

Tok meča:

Danilović – Vondrušova 3:0 (1:6, 6:3, 3:6)

Treći set:

3:6 – Nažalost, nije do kraja meča Olga uspela da se vrati. Čehinja je napravila još jedan brejk i, iako je Srpkinja uspela da donekle uzvrati udarac, lako stigla do trećeg seta, odnosno do pobede.

1:4 – Brejk za brejkom u trećem setu, a bolje se snalazi Vondrušova. Uspela je Olga da osvoji maratonski prvi gem odlučujućeg dela igre i to na servisu Čehinje.

Sedma teniserka sveta je odmah uzvratila, a do brejka je stigla i u četvrtom gemu.

Drugi set:

6:3 – Uspela je Olga da se vrati u meč! Posle velike borbe je u osmom gemu drugog seta iskoristila treću brejk loptu, nakon čega je svojim servisom uspela a dođe i do osvajanja seta protiv sedme teniserke sveta i aktuelne šampionke Vimbldona.

3:2 – Odličan odgovor Danilovićeve na startu drugog seta. Osvojila je prvi gem, a onda u drugom iskoristila brejk priliku.

Nažalost, Čehinja je uspela brzo da se rezultatski vrati u igru, pošto je u petom gemu oduzela servis protivnici.

Prvi set:

1:6 – Nažalost, lako je Čehinja izašla na kraj sa Olgom Danilović u prvom setu. Imala je ulogu velikog favorita i definitivno je pokazala da je to opravdano u prvom delu igre.

Napravila je brejk i u šestom gemu, ponovo tako što je iskoristila jedinu šansu da oduzme protivnici servis koju je imala.

Prvi set:

0:3 – Nije krenulo dobro po Olgu, s obzirom na to da je njena protivnica došla do prednosti u ranoj fazi meča. Imala je srpska teniserka brejk loptu u prvom, pa još dve u drugom, ali ih nije iskoristila, za razliku od Čehinje kojoj je jedna šansa bila dovoljna.

Uoči meča:

Najbolja srpska teniserka će igrati protiv Markete Vondrušove.

Meč bi trebalo da počne oko tri časa posle ponoći, a Danilovićevu čeka težak zadatak protiv favorizovane Čehinje koja je sedma na VTA listi. Vondrušova je, takođe, aktuelna šampionka Vimbldona.

Nakon što dame završe svoj meč, na teren će izaći Novak Đoković koji će za protivnika imati Jiržija Lehečku.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter