Izvor: HAPPY BSC
06.04.2024 u 09:08
0

TONČI KUKOČ OBOŽAVA SRBE: „Zločesti dečko“ hrvatskog fudbala o našim ljudima priča SVE NAJBOLJE, kad mu je bilo teško, pomagali su mu Srbi

Hrvatski fudbaler Tonći Kukoč ispričao je kako su Srbi uvek bili tu za njega i kako se u stranim klubovima drže zajedno!

Svojevremeno želja Partizana i trenera Zorana Milinkovića za mesto levog beka crno-belih, a pre i posle toga jedan od najzanimljivijih fudbalera u Hrvatskoj i regionu ne libi se da pohvalno priča o Srbima. Tonći Kukoč ima mnogo poštovanja za srpske fudbalere. Po njegovim rečima, u karijeri su mu pomogli više od Hrvata!
Sa nekoliko njih je igrao tokom igračke karijere, uglavnom su ga sačekali u klubovima u koje je prelazio i o njima nosi fantastične utiske. O tome je govorio u jednom podkastu, kada je otkrivao detalje nerealizovanog transfera u Partizan, ali i svog odnosa sa igračima iz regiona koji su veoma specifični…
Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske nakon igranja za Hajduk i tri pozajmice u manje poznate hrvatske klubove otisnuo se u inostranstvo i tamo imao priliku da bude saigrač srpskim fudbalerima. Zbog fantastičnog iskustva koje je imao veliki je protivnik nacionalizma, a prijatelj nekoliko srpskih igrača.

„Igrao sam u inostranstvu i upoznao sam ih sve. Srbin mi je pomogao više nego Hrvat! Ne libim se to da kažem! Kad sam došao u Brešu dočekao me (Marko) Mitrović, odveo me kući i nije mi dao da idem u hotel. Kad sam došao u Mađarsku tamo su bili (Đorđe) Kamber i (Filip) Holender, zagrlili me. Kad sam došao u CSKA bio je Milisavljević… Nisam ja došao do njega, on je došao do mene! Kaže ‘Brate, dođi, evo tu…’ Ja ti govorim ovo sad, možda šef ne može o tome reći: ‘Tri, četiri ili pet Hrvata u inostranstvu, to je suicid!‘. Govorim Zoranu Zekiću kad ide u inostranstvo, ako se okruži sa pet-šest hrvatskih igrača, pre će biti ‘izbušen’ od svoga nego od stranca“, ispričao je temperamentni Tonći.

Na kraju, aktuelni levi bek hrvatskog drugoligaša Opatije je ispričao i kako izgleda kada se srpski fudbaleri u inostranstvu drže zajedno! „Ako neko traži trenera ili igrača u inostranstvu, srpski fudbaler će zvati pet ili šest ljudi. Ja sam bio… Pozvali su kapitena mog, ovoga u Honvedu i pitali ga za jednog igrača. Ja mu govorim ‘Pa koji je to igrač?, on kaže ‘Nemam pojma’. ‘Pa što si rekao da je top igrač?’ Kaže on ‘Šta? Pa mi se držimo zajedno’. A mi se ne držimo zajedno. Čast pojedincima, ali bio sam u dosta slučajeva da neko vređa igrača kojeg ni ne zna“, zaključio je defanzivac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter