Izvor: BSC HAPPY
21.02.2023 u 22:55
0

Napoli bolji od Ajntrahta u Frankfurtu u osmini finala Lige šampiona! (FOTO)

Utakmicama osmine finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida, odnosno Ajntrahta i Napolija nastavljena je nokaut faza takmičenja. U oba meča slavili su gosti, Madriđani su bili bolji od Liverpula 2:5, a Napoli od Ajtrahta sa 0:2.

Svakako duel Ajtrahta i Napolija na „Dojče Bank Parku“ u Frankfurtu, u senci je duela Liverpula i Real Madrida, ali to ne znači da će ovaj meč biti manje zanimljiv.

Trener Napolija Lućijano Spaleti ima razloga da bude ponosan na svoje igrače koji imaju fenomenalnu sezonu. Lideri su Serije A, sa 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter, a sigurno da imaju želje da se nadigravaju i u Ligi šampiona.

Sa druge strane Ajntraht koji sa klupe vodi Oliver Glasner ove sezone igra promenjivo, šesta je na tabeli Bundeslige sa 38 bodova posle 21 utakmice, ali je već pokazao da može da se nadmeće na najvišem nivou. Da nije, ne bi se našao u nokaut fazi Lige šampiona.

SASTAVI

Ajntraht Frankufrt: Trap,Tuta, Jakić, Buta, Ndika, Kamada, Sou, Maks, Lindstrom, Gece, Kolo Muani.

Napoli: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Kim, Olivera, Angisa, Lobotka, Zjelinski, Lozano, Osimen, Kvarachelija

Ajntraht – Napoli 0:2 (0:1) (41′ Osimen, 65′ Di Lorenco)

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Počela je utakmica!

3′ Krenulo je agresivno u Frankfurtu i fudbaleri Napolija pripretili su već u prvim sekundama meča preko Kvarachelija, Ajntraht je odgovorio preko Lindstroma, ali ni jedan ni drugi nisu bili precizni.

6′ Iako fudbaleri Napolija imaju veći posed lopte u početnim trenucima meča, deluje kao da Ajntraht bolje zna šta sa njom da radi, pa iz kratkih akcija dolazi do solidnih prilika.

10′ Gece propušta novu priliku za Ajntraht, naleteo je Nemac na odbijenu loptu, ali nije bio precizan.

13′ Napadač domaćih Kolo Muani pada u kaznenom prostoru Napolija, ali sudija je odmahnuo rukama – ništa od penala.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

18′ Sporna situacija, sada u šesnaestercu Ajntrahta, jedan od domaćih igrača zakačio je loptu rukom, ali sudija je procenio da to nije za najstrožu kaznu.

21′ Polako Napoli preuzima inicijativu od domaćina, uz dominantnih 70:30 odnos poseda lopte.

26′ Italijani već dolaze do svog petog kornera, što dovoljno govori pod kakvim pritiskom se nalazi tim iz Frankfurta, ali srećom po njih gosti nisu uspeli da pretvore ni jedan od tih prekida u gol.

29′ Najveća borba vodi se na sredini terena, ali kada i jedna i druga ekipa osete da su napravile višak, slede munjeviti napadi ka golu rivala i solidne šanse se nižu na obe strane. Nažalost, ni Napoli, ni Ajntraht, ne uspevaju da realizuju ukazane prilike.

33′ Penal za Napoli! Lozano je šutem sa distance pogodio stativu, a defanzivac domaćih Buta u želji da izbije loptu, skrivio je jedanaesterac .

35′ Golman Ajntrahta Trap brani penal Kvarachelija! Fenomenalna intervencija golmana Ajntrahta sprečava promenu rezultata!

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

41′ Gol za Napoli! Ajntraht – Napoli 0:1! Greška Gecea na sredini terena, usledila je kontra, Lozano je povukao i proigrao Osimena, a ovaj uspeva da matira golmana domaćih!

42′ Osimen ponovo postiže gol, ali ovoga puta njegov pogodak je poništen zbog ofsajda. Za pola koraka je bio prebrz Nigerijac…

43′ Furioznih 10 minuta u Frankfurtu, bitka se rasplamsala velikom brzinom i svi sa nestrpljenjem očekuju šta će se sledeće dogoditi.

45′ Viktor Osimen našao se u novoj prilici, ali ovoga puta je prejako šutirao i lopta odlazi pored stative.

Kraj prvog poluvremena! Ajntraht – Napoli 0:1!

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Prvo poluvreme proteklo je apsolutno u znaku Napolija. Nakon nešto slabijeg početka, vrlo brzo su pokazali zbog čega su trenutni lideri Serije A. Posed lopte je na njihovoj strani, a ostaje da se vidi kakvu taktiku će trener italijanskog kluba Lućijano Spaleti pripremiti u nastavku. Na mnogo većim mukama nalazi se trener domaćih Glasner, koji u pauzi mora da pronađe način da pojača napad svoje ekipe, a da ne ostavi suviše prostora brzonogim fudbalerima Napolija da novim golom dovedu Ajntraht u jako tešku situaciju.

Počelo je drugo poluvreme!

47′ Nešto mirniji početak drugog poluvremena, ali to ne čudi ako se u obzir uzme da su na pauzu ove dve ekipe otišle nakon neverovatno uzbudljivih 15 minuta igre u kojima smo videli, odbranjen jedanaesterac i dva pogotka Osimena, od kojih je jedan poništen zbog ofsajda. Prosto, i jednima i drugima sigurno bi značilo da drugom poluvremenu pristupe „hladne glave“.

51′ Prva izglednija prilika za Napoli u drugom poluvremenu. Lozano je ponovo pokušao da uposli Osimena, ali ovoga puta Trap sigurno interveniše.

53′ Nastavlja se pritisak gostiju, ne samo što izlaze duboko na polovinu rivala, već su agresivni sve dok lopta ne bude ponovo u njihovim nogama.

56′ Trap ponovo spašava svoju ekipu! Nova „jedan na jedan“ situacija sa Kvarachelijem, i ponovo golman Ajntrahta izlazi kao pobednik.

58′ Direktan crveni karton za Muanija iz Ajntrahta! Domaći ostaju sa desetoricom na terenu! Glavni arbitar se odlučio i da konsultuje VAR, ali on je samo potvrdio njegovu prvobitnu odluku.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

61′ Ovaj crveni karton mnogo će uticati na utakmicu u Frankfurtu. Napoli ima priliku da brojčano nadmoćniji maltene reši pitanje prolaska u narednu rundu takmičenja, dok je sada glavni prioritet Frankfurta da izdrži do revanša sa što boljim rezultatom.

65′ Gol za Napoli! Ajntraht – Napoli 0:2! Đovani di Lorenco nakon fenomenalnog dodavanja Kvarachelija uspeo je da savlada Trapa preciznim udarcem.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

68′ Nastavlja se opsada gola domaćina. Ako su imali problema da zaustave brzonoge „Napolitance“ i sa 11 igrača na terenu, sa 10 to deluje kao jako težak cilj.

72′ Nova prilika za goste. Ambuisa je pokušao atraktivnim udarcem, ali lopta je završila pored stative.

75′ Period nešto mirnije igre. Napoli ne želi da srlja u napade, ima rezultat, ima igrača više, ali bi sigurno još neki pogodak prijao pred revanš. Sa druge strane, Ajtraht se brani kako zna i ume i pokušava da pripreti iz kontri i polu-kontri.

82′ Prvi udarac Ajntrahta u okvir gola rivala. Ipak, nije to bio težak posao za Mereta.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst

85′ Ostao je na travi Di Lorenco, ali fudbaleri Ajntrahta nastavili su svoj napad. Kada je još jedna akcija gostiju propala, sudija ja pozvao medicinsku ekipu na teren.

90′ Napoli nastavlja sa pritiskom. Treći gol na ovom duelu praktično bi rešio pitanje pobednika, ali Ajtraht se uspešno brani.

Kraj utakmice! Ajntraht – Napoli 0:2! Daleko bolji rival bio je Napoli na ovom susretu, konkretniji, organizovaniji i ono najvažnije uspešniji u fazi napada. Ipak, 2:0 je „najopasniji rezultat“ i to daje nadu klubu iz Frankfurta za revanš na Siciliji.

Tanjug/AP Photo/Michael Probst)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter