Izvor: BSC HAPPY
21.02.2023 u 22:58
0

LIGA ŠAMPIONA: VELIKI REAL MADRID NAPRAVIO PREOKRET!

Kralj se "šali" na Enfildu: Benzemin slalom upalio "petardu" – nestvaran preokret šampiona rezultatom 2:5!

Fudbaleri Liverpula i Real Madrida večeras će na Enfildu po deseti put odmeriti snagu na međunarodnoj sceni. Pred duel u Liverpulu tradicija je na strani „kraljevskog kluba“, nakon što je pretrpeo tri poraza u prva tri duela, usledila je serija od pet trijumfa u narednih šest utakmica, uz jedan remi.

REZULTAT 2:5

Stadion: Enfild

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

Liverpul: Alison – Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson – Bajčetić, Fabinjo, Henderson – Salah, Gakpo, Nunjez.

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Militao, Ridiger, Alaba – Kamavinga, Modrić – Valverde, Rodrigo, Benzema, Vinisijus Žunior.

90.minut – Kraj utakmice

88. minut – Brani Trap! Đovani Simeone iz redova Napolija je skočio, odličnio zahvatio loptu glavom, ali nemački čuvar mreže je prozreo njegovu nameru.

87.minut – Izašao je Stefan Bajčetić i ustupio mesto Harviju Elitotu.

Real Madrid’s Karim Benzema, left, and Liverpool’s Virgil van Dijk jump for the ball during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Liverpool and Real Madrid at the Anfield stadium in Liverpool, England, Tuesday, Feb. 21, 2023. (AP Photo/Jon Super)

 

75.minut – Opao je ritam. Liverpul se potpuno predao i samo čeka kraj. Nema više čemu da se nada, Real Madrid ga je uništio i već polako pakuje kofere za četvrtfinale elite.

68. minut – Gooooooooooool! Karim Benzema ponovo, Real ide na 5:2. Vinisijus ga je proigrao, a Benzema lažnjakom izbacuje čuvara, demonstrira kakvu mirnoću poseduje kada se nađe pred golom i zadaje težak udarac domaćinu.

67. minut – Bajčetić je okušao šut sa blizu 20 metara, ali udarac talentovanog veziste odlazi pored gola.

66. minut – Kakva akcija! Kvaratškelija maestralno petom do Li Lorenca koji levicom matira Trapa. Napoli ima velikih 2:0 i igrača više.

55. minut – VELIKI REAL! Karim Benzema, Real vodi 4:2! Zlatna kopačka iz redova kraljevića je raspalila po loptu sa nekij 13,14 metara, lopta je na putu do mreže nesrećno pogodila Džoa Gomeza i završili u mreži Alisona.

48.minut – GOL! Real pravi totalni prekret. Real Madrid vodi 3:2, Eder Militao! Fantastičan centaršut iz slobodnog udarca Luke Modrića, njegova lopta pada na glavu Brazilca, a ovaj postiže prvi gol u dresu Madriđana posle četiri godine, i to koliko važan!

45.minut – Pokušaj Trenta Aleksander-Arnolda iz slobodnog udarca. Kurtoa je bio spreman i pročitao solidan udarac sa 25 metara.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

36. minut – Pa šta se ovo dešava na Enfildu! Neverovatna utakmica, 2:2 je. Veliki kiks sada Alisona. Vinisijus je izvršio presing na zadnju liniju Liverpula koja je vratila loptu ka svom golmanu, a ovaj u želji da ispuca loptu što dalje od gola, pogađa svog sunarodnika iz redova kraljevića, koji uz mnogo sreće stiže do gola.

30. minut – Alison spašava Liverpul! Au, koliko je samo nedostajalo da Vinisijus reprizira gol koji je postigao pre manje od 10 minut. Ponovo je sa desnog boka uputio  hirurški precizan udarac koji je putovao u malu mrežu rivala, ali nestvaran refleks Alisona spašava „redse“.

25.minut – Neverovatna šansa za Liverpul! Ni Salah, ni Darvin ne znaju kako lopta nije prošla gol crtu Reala. Prvi se spetljao u presudnom trenutku, potom je Urugvajac šutirao, ali se Eder Militao nekako stvorio na putu ka mreži…

21.minut – Gool! Potpuno lud meč u gradu Bitsla! Vinisijus pogađa malu mrežu, savšren udarac momka koji je bio strelac gola i u Parizu, kada su isti rivali ukrstili koplja u velikom finalu Lige šampiona. Real se vraća u život, 2:1.

14.minut – Gooool 2:0! Nestvaran kiks golmana Reala Tiba Kurtoe, junaka iz prošlogodišnjeg finala LŠ. Dobio je povratnu loptu, očajno je primio i spetljao se, a Salah je iskoristio poklon i zakucao loptu u mrežu. Start iz snova za Crvene – 2:0!

12. minut – Mo Salah pored gola! Egipćanin je u svom prepoznatljivom stilu predriblao dva čuvara, šutirao iz kolena, ali lopta odlazi pored gola. Lako je Liverpul mogao sada i do 2:0.

Tanjug/AP Photo/Jon Super

 

9.minut – Real ne može da dođe do igre. Madriđani su očajno ušli u utakmicu, Liverpul se odmah nametnuo i napada u naletima, opet je pretio  preko Salaha, ali je Alaba uspeo nekako da ga zaustavi na ivici kontakta za penal.

Mladi Stefan Brajčević, sin legendarnog fudbalera Crvene zvezde Srđana Brajčevića piše istoriju Liverpula.

4.minut –  Gooool. maestralan gol Darvina Nunjesa! Mohamed Salah je povukao napad po desnoj strani i ubacio loptu iza leđa odbrane Reala, a tamo je Darvin petom prosledio loptu u mrežu. Enfild je „izgoreo“ – 1:0.

2. minut – Agresivni Liverpul. Izašli su Crveni jako visoko u presing, pogrešio je Kamavinga, ali se Darvin spetljao u ključnom trenutku.

1. minut – Početak utakmice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter