Izvor: BSC HAPPY/KURIR
18.01.2024 u 20:11
0

„VOLEO BIH DA JE SIŠAO NA TEREN“: Đoković o čoveku koji ga je vređao

Na konferecijama za medije na Australijan Openu je veoma aktuelna tema ulaska publike u stadion skoro po sopstvenom nahođenju. Mišljenja su različita o toj inovaciji, a neki smatraju da se publici već previše podišlo iz komercijalnih razloga i da će se taj odnos teško kontrolisati dalje. Šta Novak Đoković misli o tome, da li je na takve načine šoubiznis previše zakoračio u oblast sporta, kako bi to moglo da se odrazi na igrače i odnos publike prema njima i nadalje?

Sport će morati tim kretanjima da se prilagodi. Te pojave nisu nešto što dolazi, već je tu neko vreme, deo je naše sadašnjosti. Svaki Grend Slem je jedinstven na svoj način. US Open je ubedljivo najglasniji, gde se sve vrti oko te zabave i zabavnog programa. Publika je glasna, popije po neko piće, zabavlja se – i smatra da ima pravo na to kupovinom karte, da može da kaže stvari koje želi, da se izrazi i ponaša kako hoće. Da li je to u skladu sa nekim moralnim kodeksom i normalnim očekivanim ponašanjem na teniskim turnirima? Verovatno i nije u ovakvim situacijama, a pogotovo onoj koja se desila protiv Popirina – naveo je Đoković, a onda se osvrnuo na momenat rasprave sa navijačem koji ga je vređao tokom susreta sa Popirinom u drugom kolu Grend slema.

VAŽNO JUTRO ZA SRBIJU! Evo u koliko sati Novak sutra igra protiv Ečeverija

Očekivao sam da će atmosfera biti dosta neprijateljski postavljena prema meni i da će stadion navijati za Australijanca – ali nisam pretpostavljao da će neki ljudi da idu tako daleko, vređajući…  Neko je tada prešao sve granice pristojnog ponašanja, pa sam morao da mu se suprotstavim i da ga pozovem da dođe i kaže mi u lice ono što je govorio na tribinama. On se tada, da ne kažem u žargonu, tada uplašio i krenuo da se izvinjava, sa daljine – naveo je Đoković

A šta bi Novak uradio da je taj posmatrač odlučio da siđe kod Novaka, usledilo je spontano pitanje.

Voleo bih da je sišao na teren, da mi priđe pa da čujem šta je to bilo – da se “malo popričamo – uz smeh kaže Novak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter