Izvor: NOVASPORT
04.10.2023 u 14:24
0

ZVEZDA OBELEŽAVA JUBILEJ: Zvezdina stotka u Ligi šampiona, OVAJ MEČ VIŠE OD OBIČNOG

Crvena zvezda će protiv Jang bojsa igrati od 21.00 u drugom kolu grupne faze Lige šampiona, ali je taj meč mnogo više od običnog.

Zvezdi će ovo biti ukupno 100. utakmica u Ligi šampiona, ne računajući kvalifikacije za elitno klupsko takmičenje. Ipak, potencijalni trijumf bio bi 49. za crveno-bele.. U svakom slučaju, četiri pogotka dele crveno-bele do jubileja i 200 golova koje je Zvezda postigla u Ligi šampiona, ne računajući kvalifikacije.

POLEMIKA SE NASTAVLJA: I dalje se polemiše da li je Novak najbolji svih vremena, poznati teniski stručnjak izneo šok tvrdnje

Ako se računaju i kvalifikacije, onda će to biti 153. meč za Zvezdu u Ligi šampiona, ali bi u slučaju pobede, stigla do 71. trijumfa ukupno. To bi dovelo do toga da Liga šampiona bude evropsko takmičenje u kom Zvezda ima najviše pobeda, s obzirom na to da je trentutno egal sa Ligom Evrope i da odnos iznosi 70-70.

Neko ko bi individualno mogao da se približi rekordu je Milan Rodić, kome bi to mogla da bude 38. utakmica u dresu Zvezde kada je reč o Ligi šampiona, čime bi došao na samo jedan meč zaostatka u odnosu na Borjana koga bi do kraja grupne faze mogao i da prestigne.

Interesantna činjenica je i da će ovo biti 90. utakmica za Zvezdu u svim evropskim takmičenjima u novoj, modernoj eri kluba na čelu sa aktuelnom upravom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter