Izvor: Tanjug
09.07.2023 u 08:09
1

(UDARNO) POLJSKA ULAZI U RAT? 1000 VOJNIKA MARŠIRA na ISTOK – SUDAR sa VAGNEROM na granici

Poljska je počela da premešta više od 1.000 vojnika na istok zemlje, saopštio je ministar odbrane Mariuš Blaščak, usred sve veće zabrinutosti te članice NATO da bi prisustvo pripadnika "Vagnera" u Belorusiji moglo bi da dovede do povećanja napetosti na granici.

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da ponudi pripadnicima privatne vojne kompanije „Vagner“ da pređu u Belorusiju, izazvala je bojazan kod istočnih članica NATO da će njihovo prisustvo dovesti do veće nestabilnosti u regionu, navodi agencija.


Više od 1.000 vojnika i skoro 200 jedinica tehnike iz 12. i 17. mehanizovane brigade kreće ka istoku zemlje – napisao je Blaščak na Tviteru, ističući da je to demonstracija spremnosti Poljske da odgovori na pokušaje destabilizacije u blizini granice.

RUSKA OFANZIVA? KIJEV panično kuka kako se RUSI KONCENTRIŠU na ovim pravcima

Prošle nedelje Poljska je saopštila da će poslati 500 policajaca kako bi pojačala bezbednost na granici sa Belorusijom.

U subotu je jedan od komandanata „Vagnera“ rekao da se pripadnici te privatne vojne grupe spremaju da pređu u Belorusiju. Poljska poslednjih nedelja beleži porast broja migranata koji pokušavaju da pređu belorusku granicu, a prema podacima granične službe, više od 200 ljudi pokušalo je u petak da ilegalno pređe granicu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “(UDARNO) POLJSKA ULAZI U RAT? 1000 VOJNIKA MARŠIRA na ISTOK – SUDAR sa VAGNEROM na granici”

  1. Sta sam rekla , nemoj samo da mi onaj sto je jeo sladoled kod nas prica o nekom clanu ko zna koji broj da tu ne ucestvuje NATO vec samo Poljska , sram vas sve bilo, lopovi belosvetski NATO zajedno sa Amerikom, siroti Rusi treba im pomoci ali kako ?. Ako se napadne Poljska onda ce biti da je napadnut NATO , a ovako ako Poljska ucestvuje nije NATO po clanu NATO : Moj te mota oko plota .
    E pa Rusi , kada osetite da je vreme sifra Openhajmer , videli sta su coveku u svoje doba radili i kako je nesretan umro jer su ga iskoristili i koji im je izgovor bio za upotrebu istog otkrica Openhajmerovog u Japanu , rekli su da se upotrebljava i da posle toga rata vise nikada nece biti, jel nece , da li ste posle toga ratovali gde god ste stigli , ali mozda zaista i nece , da je ziv Openhajmer bi im se osvetio . Samo kada se setim Trumanovog keza nakon bacanja atomske bombe, to je isto onako kao ona sto je dizala ruke kada su Gadafija unakazavali .

    11
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter