Izvor: agencije
03.11.2023 u 18:27
0

25 DRŽAVLJANA BIH NALAZI SE NA BLISKOM ISTOKU: U Gazi poginula Hrvatica?

Na području Pojasa Gaze nalazi se 29 državljana Bosne i Hercegovine i 25 njihovih bliskih srodnika koji čekaju evakuaciju, izjavio je ambasador BiH u Egiptu Sabit Subašić.

Subašić jerekao da su 54 osobe podnele zahtev za evakuaciju iz Pojasa Gaze, koji je na udaru izraelskih snaga u znak odmazde za napad palestinskog Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

AMERIKA SNAŽNO PODRŽAVA IZRAEL: Antoni Blinken„Dok postoje Sjedinjene Američke Države, Izrael neće biti sam“

„Od te 54 osobe, 29 su državljani BiH, a ostali su njihovi bliski srodnici. Ambasada BiH u Egiptu je predala spiskove Ministarstvu spoljnih poslova Egipta i Ministarstvu poslova Izraela. Te dve institucije koordinišu proces evakuacije“, naveo je Subašić.Evakuacija stranih državljana iz Gaze počela je pre četiri dana.

Hrvatski šef diplomatije Gordan Grlić Radman rekao je da ima informacije da jedna osoba s hrvatskim državljanstvom poginula u Gazi.

„Nažalost navodno je jedna osoba poginula, ali to još moramo potvrditi“, rekao je Grlić Radman govoreći o hrvatskim državljanima u palestinskoj enklavi.

Na novinarsko pitanje još je jednom kazao da ima informacije o smrti osobe s hrvatskim državljanstvom u Gazi, ali je ponovio da to još treba potvrditi.

RTL javlja kako je poginula žena, hrvatska državljanka, te da se Ministarstvu javio član porodice poginule žene koji nije trenutno u Gazi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter