Izvor: AGENCIJE
03.11.2023 u 17:09
1

AMERIKA SNAŽNO PODRŽAVA IZRAEL: Antoni Blinken„Dok postoje Sjedinjene Američke Države, Izrael neće biti sam“

Američki državni sekretar Entoni Blinken sastao se danas u Tel Avivu sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom kako bi zatražio humanitarnu pauzu u borbama protiv palestinske militantne grupe Hamas u Gazi. Blinken je rekao da "dok postoji SAD, Izrael neće biti sam".

Blinken je doputovao u Izrael treći put od početka rata sa Hamasom 7. oktobra.

On se sastao sa Netanjahuom i drugim najvišim zvaničnicima u veoma napetom i osetljivom trenutku dok Izrael intenzivira svoje vojne operacije u Gazi, a međunarodne kritike njegove taktike rastu zbog velikog broja civilnih žrtava.

NETANJAHU SAMOUVERENO: Neće biti primirja sa Hamasom dok ne oslobodi sve taoce

Prema rečima američkog sekretara, cilj rata ne može biti samo uništenje Hamasa, već „stvaranje svetle budućnosti koja uključuje rešenje dve države“. Dodaje da je rešenje dve države „vizija koja može ljudima dati nadu“, kao i da postoji „široka koalicija u regionu koja to podržava“.

Američki predsednik Džozef Bajden pozvao je na „humanitarnu pauzu“ u borbama kako bi se organizovala evakuacija dvojnih državljana i stranaca koji su još uvek zarobljeni u Gazi, kao i da bi se pokušalo oslobađanje više od 240 talaca koje Hamas drži i povećala humanitarna pomoć civilima u Gazi.

Očekuje se da će Blinken tokom posete naglasiti pravo Izraela da se brani, ali i apelovati na Izrael da poštuje pravila rata. Takođe, on će razmotriti posleratne scenarije o tome kako će se upravljati teritorijom Gaze, ako i kada se iskoreni Hamas.

Protekle nedelje, američka administracija je podržavala rezoluciju o dve države za uspostavljanje trajnog i održivog mira, iako ni sadašnje izraelsko ni palestinsko rukovodstvo nisu pokazale interesovanje za takve pregovore, koji su više puta propali.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “AMERIKA SNAŽNO PODRŽAVA IZRAEL: Antoni Blinken„Dok postoje Sjedinjene Američke Države, Izrael neće biti sam“”

  1. Nije dobro mesto Izraelu na kojem je smeštena njihova država a i Amerika i Izrael treba končano da se okanu Muslimanskog ali ne samo Muslimanskog već i Pravoslavnog sveta da se ne bi oni okanjivali njih , ali koliko se vdii imaju nešto protiv i Evropskih država , uostalom protiv koga nemaju ništa protiv, neka kažu da celi svet jednom zna , izgleda samo u vezi Izraela i Engleske a možda i Brisela , a zašto pa zato u vezi Izraela , kao vole ih , simpa su im, ne, što reče Bilbija sa Fakta to im je najbolja Baza na svetu za svoja nedela prema u tom području prema Muslimanskom svetu i gde god su napravili Bazu ona im služi za tako nešto , zato te Baze treba ukloniti preko UN. Neka se Gutereš ničega ne plaši bolje mu je da umre kao heroj nego kao smrad kao i svi koji su tamo bili u poslednje vreme

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter