Izvor: Happy BSC
11.06.2022 u 21:12
0

AKTUELNOSTI UŽIVO NA HAPPY TV: „Žito će biti izvezeno onda kada Ukrajinci reše da ga izvezu“, „Cilj krize oko isporuke je politizacija problema“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima. 

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: urednica „Sputnika“ u Srbiji Ljubinlka Milinčić, pukovnik Veselin Šljivančanin, Dragan Stanojević – pokret „ROD“ i Mladen Obradović – „Srbi za Ruse“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sukobi u Ukrajini se nastavljaju.

Severodonjeck je postao epicentar sukoba.

Nastavlja se razmena vojnika između Ukrajine i Rusije.

Nema napretka u pregovorima.

Više o ratu u Ukrajini, ali i drugim dešavanjima u svetu pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Emisija „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY: „Ukrajinski predsednik neće još dugo biti predsednik ili neće još dugo biti među živima, svako ko je krenuo protiv Rusije završio je u kovčegu!“

Ljubinka Milinčić, uredica „Sputnjika“ u Srbiji

O dejstvima ruske vojske, urednica kaže: 

-Ta odlučnost da se ide do kraja nije dovedena u pitanje, jer se u takve operacije ni ne ulazi nepromišljeno. Ta operacija je planirana i tu nema dileme. Da se neće doći do cilja, to je prosto nemoguće – istakla je urednica u emisiji „Aktuelnosti“.

-Ukrajina neće da da žito. Ona je minirala put, tj. luke i čini se da nikome ne odgovara da se to žito izveze. A znate zašto? To je zato da bi Zapad mogao da krivi Rusiju, da bi Bajden mogao da kaže svom narodu „skupa vam je hrana“, „to je Putinov porez“, a ni Zapadu nije bitno, jer im treba krivac Putin. Znači, to žito će biti izvezeno onda kada Ukrajinci reše da ga izvezu. Uostalom, veliko je pitanje da li će to žito biti njima potrebno. Ukrajini ni ne odgovara da se to tako brzo završi – dodala je Milinčić.

Veselin Šljivančanin, pukovnik

– Kada pogledate taktiku i manevar koje sprovodi ruska vojska u ovoj operaciji je za svaku pohvalu, jer se mnogo vodi računa o stradanju civilnog stanovništva – istakao je pukovnik.

Šljivančanin kaže da je odnos snaga u ovom sukobu 1:3 u korist Odbrambenih snaga Ukrajine. Rusi su izdvojili mali deo snaga, računali su i kako se odupreti tim drugima koji pokušaju da prave neke akcije, da li možda postoji opasnost sa severa itd. i zbog toga su oni krenuli u početku jednim širokim frontom, da bi otkrili i videli snage Ukrajine, pa su posle smanjili taj front i snage su koncentrisali. Posle su vraćane snage na drugi deo fronta gde im je bio cilj drugi deo fronta, gde im je bio cilj, da bi se spasao taj narod u tim oblastima.

U vezi sa situacijom u Ukrajini i isporukom žita, pukovnik kaže da je to sve zapadna propaganda. 

Dragan Stanojević, pokret „ROD“

U vezi sa pšenicom i krizom oko isporuke Stanojević je rekao:

– U principu internacionalne kompanije kupuju to zrno unapred. Ako se zna da Ukrajina proizvodi 30 miliona tona zrna, ostaje pitanje kako je ostalo 20 miliona tona zrna pre nove berbe Ja mislim da ne postoji ta količina za koju oni tvrde, to se sve veštački pravi. Čak i kad bi hteli, Ukrajinci ne bi imali toliko da izvezu. Cilj svega toga je politizacija problema i pravljenje problema Rusiji koja navodno ne dozvoljava, a ja vam garantujem ta ta količina za koju oni tvrde, ne postoji u skladištima – istakao je Stanojević.

O stanju na frontu i gubicima ukrajinskih snaga, Stanojević navodi da čak i ukrajinsko rukovodstvo počinje da polako priznaje da zapravo imaju već broj poginulih vojnika, nego što su to zvanično saopštavali. Ističe da je Zelenski poslao nove snage iako zna da je tamo kotao, što govori o tome kolik on „brine“ o svom narodu.

Navodi i da je sve ovo počelo još 90ih godina, još od raspada Sovjetskog Saveza. 

Mladen Obradović – „Srbi za Ruse“

O stranim plaćenicima i suđenju plaćenicima u DNR

– Ovaj sukob nije samo sukob Rusije i Ukrajine, već je više sukob kolektivnog Zapada i Rusije, tako da Rusija je samo bila prinuđena da se brani od agresije NATO pakta, koji koristi Ukrajinu kao „produženu ruku“, zato i ne treba da nas čudi toliki broj starnaca koji dolaze da se bore. Sukob traje od 2014. godine. Rusi su stavili do znanja da nema šale, i da neće dozvoliti strancima da budu ti koji će vladati njihovom (ruskom) zemljom. Čak je i Sergej Lavrov imao izjaviu gde je rekao da treba pustii potpuno samostalno organe DNR da vrše dužnost potpuno samostalno i donose presude – izjavio je Obradović u emsiiji „Aktuelnosti“.

– Sa druge stramne, Rusija je stavila do znanja da je spremna na tu varijantu gde će ti ljudi (strani plaćenici koji su uhvaćeni)  biti osuđeni na smrtnu kaznu i mislim da nije slučajno što se baš tamo sprovodi suđenje plaćenicima, a to je jer u Rusiji sproveden moratorijum na sprovođenje smrtne kazne, a u DNR i LNR postoji smrtna kazna i dalje i ovi najmnici (Englez i Marokanac) su dobili uporavo tu kaznu. Mislim da je to jasna poruka svim najamnicima da „stave prst na čelo“ i da razmisle gde su došli da se bore – istakoje Obradović.

Ističe da stranci koji su došli da se bore nisu očekivali tu vrstu otpora, pogotovo kad su videli na delu kako se bore ruske snage. Ističe da je vazdušna nadmoć na strani Rusije. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter