Izvor: Happy BSC
13.12.2022 u 21:36
0

„Aleksej Leonkov tvrdi da je Ukrajina već do sada izgubila tri kompletna naoružanja kojim je raspolagala do 24. februara“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 293. dan rata u Ukrajini

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini govorili su naši gosti: Branko Lukić – advokat, Đuro Bilbija – portal „Fakti“ i Vladimir Kokanović – „Srbi u Sloveniji“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Izveštaj generala Konošenkova retko ko čak i na Zapadu osporva, bez obzira što u pojedinim trenucima mnogi kažu da su brojke nerealne. Da li su ove brojke nerealne ili je situacija zaista toliko loša po ukrajiansku vojsku jedno je od glavnih pitanja.

– Situacija po ukrajinsku vojsku je loša i biće sve lošija i da imaju šta konkretno u statistici specijalne vojne operacije sa Zapada da ospore ili iz Kijeva sa zadovoljstvom bi to činili svaki dan, ali nemaju za šta da se uhvate i šta da ospore. Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov tvrdi da je Ukrajina već do sada, ako se uzme za polaznu baznu stavku njeno naoružanje do momenta početka specijalne vojne operacije, izgubila već tri kompletna naoružanja kojim je raspolagala do 24. februara – izjavio je Bilbija i dodao:

– Drugi eksperti kažu da je ruska vojska do početka leta uništila svo naoružanje koje je Ukrajina imala, bolje rečeno koje je nasledila od SSSR, sa kojim je ušla u rat, da je do kraja leta izgubila sve što je dobila iz šest istočnoevropskih zemalja koje su bile u Varšavskom ugovoru i imale takođe sovjetsko naoružanje, a sad se uveliko uništava američko, britansko, nemačko, poljsko naoružanje, zapadno, NATO nauružanje. Sada se već žale javno da su im vojna skladišta sve praznija, da su već prešli crvene linije onoga što moraju da imaju za sopstvenu odbranu, za slučaj da sami uđu u rat ili da sami budu napadnuti.

– Američki obaveštajni oficir Skot Riter, jedan od najboljih zapadnih znalaca specijalne vojne operacije uveliko ukazuje, on je ponovio da su Amerikanci u ratu u Iraku ispalili ukupnu 60.000 priojektila različitih kalibara, a da su Rusi u danima kada su najžešće pucali u ratu u Ukrajini, ispaljivali 60.000 raznih projektila, od granta do manjih raktea, dnevno. Ukrajina je pretendovala i mogla da se brani, i parira, bar donekle ispaljujući do 20.000 projektila dnevno – rekao je Bilbija, pa nastavio:

– Američka vojna indsustrija može da proizvede do 250.000 projektila, na godišnjem nivou, kalibra 155. Ukrajina ispaljuje, da bi uspešno ratovala, 20.000 projektila dnevno, pa vi izračunajte za koliko dana bi cela američka godišnja proizvodnja bila dovoljna. Za najveći deo godine Ukrajina ne bi imala čime da ratuje. Problemi postaju sve veći i biće sve veći. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

–  

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter