Izvor: Tanjug
13.12.2022 u 20:42
0

Francuski sud proglasio je krivim sedmoricu muškaraca i jednu ženu, povezane sa terorističkim napadom u Nici 2016. u kome je život izgubilo 86 osoba!

Francuski sud saopštio je da je svih osam optuženih, sedam muškaraca i jedna žena, na suđenju u procesu nakon divljanja kamionom 2016. godine u francuskog gradu Nici proglašeno krivim za učešće u zločinu u kojem je ubijeno 86 ljudi.

Ističe se da niko od njih nije optužen kao učesnik u napadu ili kao saučesnik u zločinu, već za pripadnost terorističkoj organizaciji, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sud je po tom osnovu na kaznu zatvora od 18 godina osudio Mohameda Grajeba, prijatelja glavnog optuženog u procesu Muhameda Lahuajeja Bulela, kojeg je policija ubila na licu mesta nakon što je izazvao haos i pustoš na dva kilometara dela primorskog bulevara u Nici, gde su brojne porodice proslavljale Dan Bastilje.

Sud je takođe proglasio krivima za pripadnost terorističkoj organizaciji još Čokrija Čafruda i Ramzija Arefu i to na zatvorske kazne od 18 odnosno 12 godina, a koji su optuženi za pomaganje Bulelu da nabavi oružje i kamion.

Amerikanci šalju sisteme „patriot“ u Ukrajinu? Bajdenovo odobrenje moguće pre kraja nedelje!

Još pet osoba osuđeno na kazne od dve do osam godina zatvora.

Rojters podseća da je Islamska država preuzela odgovornost za događaje u Nici, ali nije ponudila dokaz da je napadač, koji je imao dosije o nasilju u porodici i sitnom kriminalu, bio u direktnom kontaktu s pomenutom grupom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter