Izvor: alo.rs
13.10.2022 u 20:25
0

ALEKSEJ REZNIKOV IZJAVIO: „Ukrajina već daje značajan doprinos bezbednosti slobodnog sveta, mi smo de facto deo NATO-A“!

Kijev već daje značajan doprinos „bezbednosti slobodnog sveta“, tvrdi Aleksej Reznikov.

Ukrajina je de fakto članica NATO alijanse, iako se zvanično nije pridružila vojnom bloku koji predvode SAD, izjavio je kijevski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

On je to izjavio u tvitu nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u sedištu bloka u Briselu u sredu. „Prešli smo dug put i de fakto smo se pridružili alijansi“, napisao je ministar, uz zahvalnost Stoltenbergu na podršci Ukrajini u njenom tekućem sukobu sa Rusijom.

NATO pravi plan desetogodišnje obnove vojno-industrijskog kompleksa! Sledi potpuno opremanje Kijeva zapadnim oružjem!

„Ukrajina već daje značajan doprinos bezbednosti slobodnog sveta“, dodao je ministar.

Reznikov je takođe izrazio uverenje da će pobeda nad Moskvom i „uspešne reforme“ na unutrašnjem planu „otvoriti nove horizonte“ za njegovu zemlju, što se naizgled odnosi na to da se Ukrajina zvanično pridruži bloku u nekom trenutku u budućnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija posmatra širenje NATO-a na istok kao veliku bezbednosnu pretnju. Kada je Moskva pokrenula svoju vojnu ofanzivu na Kijev krajem februara, jedan od njenih ključnih zahteva bio je da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti nijednom zapadnom vojnom savezu.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski podneo je 30. septembra zahtev za ulazak u NATO i pozvao na ubrzanu proceduru prijema svoje zemlje.

Međutim, pristalice Kijeva na Zapadu nisu izgledale preterano oduševljene tim pitanjima. Stoltenberg je istakao da „svaka odluka o članstvu mora biti doneta konsenzusom“ od strane svih 30 članica NATO-a i da je njen glavni prioritet trenutno da „podrži Ukrajinu“ vojno i finansijski tokom sukoba.

Vašington je izneo sličan stav, a američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven je ranije ovog meseca rekao da bi pitanje ulaska Ukrajine u NATO „trebalo da bude razmatrano u neko drugo vreme“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter