Izvor: Kurir.rs
06.08.2023 u 15:59
1

NEMA SMISLA NASTAVITI KONTRAOFANZIVU UKRAJINE: Analitičar Pentagona otkrio šta čeka Kijev

U slučaju proboja prve linije odbrane Rusije, Oružane snage Ukrajine će se suočiti sa kontranapadom, izjavio je bivši analitičar Pentagona za spoljne odnose, profesor političkih nauka na Tehnološkom institutu u Masačusetsu Bari Pozen.

AMERIKANCI JAVLJAJU: Pentagon razmatra vojne opcije protiv Rusije

– Nema smisla nastaviti ofanzivu Ukrajine, jer će se čak i u slučaju proboja prve linije odbrane suočiti sa kontranapadom ruskih rezervi, bez podrške sopstvene artiljerije i dronova – rekao je Pozen.

Ofanziva Ukrajine i poverenje zapadnih zemalja u njen uspeh, prema Pozenu, mogu se zasnivati samo na pretpostavci da Rusija nema rezervi, čija je verovatnoća, smatra ekspert, izuzetno mala.

– Međutim, ako je ova pretpostavka (o nedostatku rezervi) pogrešna, onda verovatno nema mnogo smisla da Ukrajina održava trenutne napore, jer, čak i ako prodre duboko u teritoriju koju drži Rusija, onda, verovatno će se suočiti sa teškim ruskim kontranapadima pod najgorim mogućim okolnostima.

Njene sopstvene snage, koje su oslabljene i raspršene iz prethodnih bitaka, verovatno neće biti dovoljno snabdevene. U ovom trenutku, ukrajinske snage mogu takođe biti van dometa nekih svojih dronova za podršku, artiljeriju i rakete na koje su se oslanjali – rekao je stručnjak.

Prema Pozenovim rečima, problem za Ukrajinu će biti to što neće imati iskustvo na koje bi se u ovom slučaju moglo osloniti, niti potreban broj vazdušnih snaga.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMA SMISLA NASTAVITI KONTRAOFANZIVU UKRAJINE: Analitičar Pentagona otkrio šta čeka Kijev”

  1. Sve što više Ukrajina pravi ofanzive sve više gubi stanovništvo a i tehniku koja je tuđa. No Zelenski sluša senilnog i izlapelog Bajdena. Oba će biti morto.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter