Izvor: novosti
22.09.2022 u 15:00
0

AUSTRIJA ĆE JASNO REĆI „NE“ SANKCIJAMA RUSIJI: Snažna poruka Šalenberga

Austrija će reći jasno „ne“ predlozima za gasne sankcije protiv Ruske Federacije, već usvojeni paketi sankcija EU su sveobuhvatni i možda će zahtevati pojašnjenje, izjavio je austrijski ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 – Rekao sam i ranije da o tome treba da razgovaramo na odgovarajući način, odnosno iza zatvorenih vrata, ali da – već smo usvojili šest velikih paketa sankcija, a sada možemo da razmišljamo o „zatvaranju rupa“, pojašnjenja. Ali dalji koraci, pre svega u energetskom sektoru, po pitanju gasa – biće jasno „ne“ Austrije. Već usvojeni paketi su sveobuhvatni“, rekao je ministar u intervjuu za Televizijski kanal ORF, odgovarajući na pitanje da li se stav Beča promenio u pogledu mogućeg jačanja sankcija Rusiji. Prema ministrovim rečima, potrebno je obezbediti da „mi sami ne budemo uvučeni u rat –  pa je taktika EU prema Rusiji „do sada bila ispravna, treba je i dalje slediti“.

Evropska komisija priprema nove sankcije Rusiji i o ovom predlogu bi mogla da razgovara sa stalnim predstavnicima zemalja EU u petak, javio je ranije Politiko, pozivajući se na evropske diplomate. 

Dan ranije, šef diplomatije EU Žozep Borelj zapretio je Rusiji novim sankcijama u slučaju referenduma u ​​LNR , DNR , Hersonskoj i Zaporoškoj oblastima .

Javna veća DNR i LNR apelovala su u ponedeljak na šefove republika Denisu Pušilinu i Leonidu Pasečniku sa inicijativom da se hitno održi referendum o pridruživanju Ruskoj Federaciji. Žalbu trenutno razmatraju šefovi DNR i LNR. 

U utorak se sa istim predlogom šefu regiona obratio javni savet Hersonske oblasti . Kasnije su se, sa zahtevom da se što pre održi referendum o pridruživanju Rusiji, obratili i šefu administracije Zaporoške oblasti Jevgeniju Balitskom , takva izjava je stigla od predsednika pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“. Vladimir Rogov i drugi članovi pokreta.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter