Izvor: HAPPY BSC
22.02.2023 u 15:28
0

BAJDEN KRIVI TRAMPA ZA NESREĆU U OHAJU: Železničke kompanije su potrošile milione dolara „kako bi se oglušile o zdravorazumska bezbednosna pravila“

Američki predsednik Džo Bajden okrivio je svog prethodnika Donalda Trampa i železničke kompanije za nesreću u Ohaju, gde je voz sa opasnim materijama iskočio iz šina.

– Godinama su izabrani zvaničnici, uključujući i prethodnu administraciju, ograničavali mogućnost sprovođenja i jačanja mera bezbednosti u železničkom saobraćaju – napisao je Bajden na Tviteru, a prenosi RIA Novosti.

On je naveo da je o nesreći razgovarao sa zvaničnicima, uključujući guvernera države i predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine i izrazio spremnost saveznih vlasti da pomognu.

– Za incident su odgovorne i železničke kompanije, koje su potrošile milione dolara „kako bi se oglušile o zdravorazumska bezbednosna pravila“ – rekao je američki lider.

VELIKA TRAGEDIJA POTRESLA OHAJO: Mladi Afroamerikanac upucan 46 puta, pokušao da pobegne od policije

Ovo nije prvi put da je Bajden postavio prošlu administraciju u nadležnost za probleme i pripisao zasluge svom rukovodstvu za rešavanje problema.

Posebno, šef Sjedinjenih Država periodično govori o efikasnosti svojih mera za smanjenje cena benzina u zemlji, prećutno govoreći da su, iako su smanjene u odnosu na prošlu godinu, veće nego što su bile u vreme njegove pretpostavke kancelarija. Slično razmišljanje važi i za inflaciju.

Tramp će u sredu posetiti oblast pogođenu ispuštanjem hemikalija nakon železničke nesreće. Bajden nije bio u državi, što je izazvalo kritike republikanskih protivnika, koji su mu zamerili da prvo treba da poseti problematični region u svojoj zemlji, a ne da ide u Kijev.

Ranije je 3. februara u Ohaju iskočio iz šina teretni voz koji je prevozio desetine vagona punih opasnih hemikalija. Nesreća je izazvala požar i eksploziju. U atmosferi su pronađene opasne materije, a da bi otklonili još veću pretnju, spasioci su otvorili kontejnere sa hemikalijama kako bi izvršili svoju kontrolisanu paljevinu.

Nakon nesreće, vlasti su evakuisale lokalno stanovništvo, ali im je prošle nedelje dozvoljeno da se vrate kućama. Državno odeljenje za životnu sredinu saopštilo je da nivo zagađenja ne prelazi prihvatljive standarde. Istovremeno, starinci su za RIA Novosti pričali o slučajevima malaksalosti, kao i uginuća životinja i riba usled ispuštanja hemikalija nakon udesa.
Uoči države Nevada, došlo je do novog incidenta na pruzi: voz sa ugljem napustio je šine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter