Izvor: 24sedam.rs
22.03.2024 u 13:17
0

BAJDEN MENJA SMER! POZVAO UKRAJINU DA PREKINE NAPADE, RAT DIŽE CENU GORIVA A IZBORI SE BLIŽE: U očajničkim vremenima, prave se očajnički potezi

Dalji rast cena benzina u SAD vidi se kao potencijalno štetan za rejting aktuelnog predsednika SAD

Sjedinjene Američke Države su uputile apel Ukrajini da prekine s napadima na rusku energetsku infrastrukturu, upozoravajući na moguće posledice koje bi takvi napadi mogli da imaju na svetske cene nafte, piše Fajnenšel tajms.

Napadi bespilotnim letelicama su, kako se navodi, doprineli porastu cena nafte za skoro 4 odsto od 12. marta, kada su udari i počeli.

Osim toga, dalji rast cena benzina u SAD vidi se kao potencijalno štetan za rejting predsednika Džoa Bajdena i mogao bi da oslabi njegove šanse za ponovni izbor.

MRAK NAD UKRAJINOM, POTOCI KRVI SE SLIVAJU PO ULICAMA, PAMTIĆE DAN KAD JE RUSIJA PRESTALA DA SE IGRA: Nuklearka Zaporožje je nemi svedok značenja pravog rata sa rusijo

Situacija između Rusije i Ukrajine napeta je već neko vreme, a oba protivnika koristila su bespilotne letelice u napadima na ključnu infrastrukturu, vojne objekte i koncentracije trupa tokom dvogodišnjeg rata.

Kijev je, prema izveštaju, u poslednjih nekoliko meseci usmerio napade na ruske rafinerije i energetske objekte.

Najnoviji napad, do kog je došlo u petak, označen je kao najveći dosad, pri čemu su ruski projektili i bespilotne letelice pogodili najveću branu u Ukrajini, DniproHES u Zaporožju, uzrokujući nestanak struje u nekoliko regija.

Ukrajinske vlasti saopštile su nakon toga da nema opasnosti od pucanja brane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter