Izvor: Tajms of Izrael
31.01.2024 u 02:17
0

HAMAS NA MUKAMA: Bela kuća pozvala Katar da utiče kako bi se oslobodili taoci

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven pozvao je danas katarskog premijera Mohameda bin Abdulrahmana Al Tanija da se “izvrše svi potrebni pritisci na palestinsku militantnu grupu Hamas kako bi se obezbedilo oslobađanje talaca bez odlaganja“, saopšteno je iz Bele kuće.

NA KRAJU ĆEMO SLOMITI HAMAS: Obelodanjena prava brojčana VREDNOST neprijateljskih jedinica

Kako prenosi Tajms of Izrael, reč je o “najvećem nastojanju“ administracije predsednika SAD Džo Bajdena da utiče na Katar kako bi se izvršio pritisak na Hamas.

Al Tani je ranije istakao da su takvi pozivi beskorisni jer Doha zapravo nema uticaj na Hamas.

– Ne vidimo da je Katar supersila koja može da nametne nešto ovoj ili drugoj strani. To što lideri Hamasa posećuju Dohu ne znači da to predstavlja polugu koju možemo upotrebiti. Mi to vidimo kao kanal komunikacije koji koristimo u dobre svrhe – rekao je Al Tani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter