Izvor: Happy BSC
04.05.2022 u 14:39
0

BESNI RAT PAPE FRANJE I PATRIJARHA KIRILA! Pljušte uvrede i TEŠKE REČI na sve strane, crkveni ljudi, a na Boga ne misle

Služba za komunikacije Odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije (OVCS) komentarisala je izjavu pape Franje o ratu u Ukrajini, rekavši da takva izjava neće doprineti uspostavljanju konstruktivnog dijaloga između Rimokatoličke i Ruske pravoslavne crkve.

U saopštenju je komentarisan intervju koji je papa Franja dao za „Corriere della Sera“ i optužili papu da je „pogrešno preneo razgovor koji je imao sa patrijarhom moskovskim i cele Rusije Kirilom 16. marta“. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za žaljenje je što je mesec i po dana nakon razgovora sa patrijarhom Kirilom, papa Franja izabrao pogrešan ton da prenese sadržaj ovog razgovora. Takve izjave teško da će doprineti uspostavljanju konstruktivnog dijaloga između rimokatolika i ruske pravoslavne crkve, što je posebno neophodno u današnje vreme“,  navodi se u zvaničnom obrazloženju službe za komunikaciju Odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovske patrijaršije.

PAPA NIJE DUGO ČEKAO NA ODGOVOR PUTINA! Pažljivo pročitajte Vladimirovu poruku Franji, sve u njoj piše

Dalje se u saopštenju prenose reči patrijarha Kirila koji kaže da izuzetno žali zbog sukoba Rusije i Ukrajine.

Naravno, ova situacija je za mene povezana sa velikim bolom. Moja pastva je na obe strane sukoba, uglavnom su pravoslavci. Deo opozicije se odnosi na vaše stado. Stoga bih želeo, apstrahujući od geopolitičke komponente, da postavim pitanje kako mi, i kako naše Crkve možemo da utičemo na stanje stvari? Kako možemo doprineti smirivanju zaraćenih sa jednim jedinim ciljem: postizanjem jačanja mira i pravde? Veoma je važno u trenutnim okolnostima da se izbegne dalja eskalacija“, rekao je Kirili, navodi se u saopštenju.

Komunikacija duhovnika odvijala se 16. marta putem video linka. Tada je pres-služba Svete stolice javila da je papa Franja pozvao patrijarha Kirila „da udruži snage u ime mira“. Nakon sastanka, OVCS je saopštio da su strane razgovarale o situaciji u Ukrajini, obraćajući posebnu pažnju na „humanitarne aspekte aktuelne krize i delovanje Ruske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve za prevazilaženje njenih posledica„. Papa i patrijarh Kiril su takođe izrazili nadu u „brzo postizanje pravednog mira“, navodi se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter