Izvor: Sputnik Srbija
05.07.2022 u 14:23
0

CILJ JE ZAŠTITITI STANOVNIŠTVO DONBASA OD GENOCIDA! PATRUŠEV: Nuklearno oružje, neonacizam, biolaboratorije i širenje NATO-a su opasnost po ceo svet!

Ciljevi specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini biće ostvareni, bez obzira na vojnu pomoć Zapada i SAD Ukrajini i povećanje isporuka ubojitog oružja, izjavio je sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev.

Prema njegovim rečima, cilj operacije je da se stanovništvo Donbasa zaštiti od genocida koji vrši ukrajinski neonacistički režim, demilitarizacija i denacifikacija teritorije Ukrajine. Takođe, cilj je da se istinski izdejstvuje neutralni status Ukrajine koji je predviđen ukrajinskim Ustavom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Bez obzira na to što SAD i Zapad pružaju vojnu pomoć Ukrajini, povećavajući isporuke ubojitog oružja, navedeni ciljevi biće ostvareni“, rekao je Patrušev na sednici o bezbednosti u Dalekoistočnom federalnom okrugu koja je održana u Habarovsku.

On je dodao da je Rusija bila prinuđena da donese odluku o specijalnoj vojnoj operaciji jer su širenje neonacizma, funkcionisanje biolaboratorija kao dela biološkog programa Amerike na teritoriji Ukrajine, planovi vlasti u Kijevu za proizvodnju nuklearnog oružja i namera o pristupanju NATO predstavljali suštinsku opasnost po bezbednost ne samo Rusije, nego i celog sveta.

Patrušev je dodao da odluka NATO da proglasi Rusiju za neprijatelja vodi ka eskalaciji napetosti i destabilizaciji u Evropi i u suprotnosti je sa Osnivačkim aktom Rusija-NATO koji je i dalje na snazi.

Sjedinjene Države i njihovi saveznici proglasili su Rusiju, koja brani svoje nacionalne interese i suverenitet, za neprijatelja, što je ozvaničeno i dokumentima usvojenim na samitu NATO u Madridu“, rekao je on i podsetio da su i Amerika i njeni sateliti odbili da vode sa Moskvom konstruktivan dijalog u oblasti strateške stabilnosti i ignorisali zahteve Moskve po pitanju garancija bezbednosti.

Vojna infrastruktura NATO približava se našim granicama, aktivno se nagomilavaju vojne snage i sredstva na istočnom krilu. Doneta je odluka o prijemu Finske i Švedske u NATO. Stvoren je novi vojni blok – AUKUS“, konstatovao je on.

Patrušev je naglasio i da Amerika, kako bi ostvarila dominaciju i zadržala vojno-političko i ekonomsko preimućstvo stečeno krajem prošlog veka radi na tome da oslabi i pritiska Rusiju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter