Izvor: Tanjug
15.04.2023 u 08:30
0

DA LI ĆE NEMAČKA UJEDINITI KINU I TAJVAN? Vang Ji zatražio podršku

Visoki kineski diplomata Vang Ji izjavio je na sastanku sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok da se "nada i veruje" da će Nemačka podržati "mirno ujedinjenje" Kine sa Tajvanom, saopštilo je danas kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Vang, koji je član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove CK KPK, dodao je da je Peking svojevremeno podržao ponovno ujedinjenje Nemačke.

Da bi se održala stabilnost u Tajvanskom moreuzu, neophodno je da se čvrsto suprotstavimo separatističkim aktivnostima vezanim za ’nezavisnost Tajvana“, rekao je Vang.

KINA KORAK BLIŽE NAPADU NA TAJVAN? Si Đinping naredio povećanje borbene obuke

On je dodao da je „povratak Tajvana u Kinu“ važna komponenta međunarodnog poretka posle Drugog svetskog rata. Peking, koji Tajvan smatra svojom teritorijom, nikada nije isključio upotrebu sile kako bi ostrvo stavio pod kontrolu. Vang je takođe rekao da je Kina spremna da ojača razmenu i komunikaciju sa Nemačkom kako bi unapredila međusobno razumevanje i pripremila se za novu rundu konsultacija dve vlade.

Analena Berbok danas završava posetu Kini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter