Izvor: Kurir.rs
11.01.2023 u 09:56
0

DA LI SE SPREMA ZAVERA U VATIKANU? „Konzervativni kardinali planiraju da s trona zbace papu Franju!“

Posle smrti Benedikta XVI, pape emeritusa, grupa uticajnih kardinala započela je projekat sa ciljem da izvrši pritisak na aktuelnog poglavara Katoličke crkve kako bi se povukao poput svog prethodnika.

Zaverenicima u prilog ide i to što je 86-godišnji poglavar Katoličke crkve narušenog zdravlja i kreće se pomoću invalidskih kolica. Čekali su da premine papa emeritus Benedikt XVI.

PAPA FRANJA PORUČIO: „Ratovi kao ovaj u Ukrajini su zločin protiv Boga i čovečanstva“

Konzervativni kardinali u Vatikanu žele da zbace sa trona progresivnog papu Franju, objavio je torinski dnevnik Stampa pozivajući se na visoke krugove u Katoličkoj crkvi koji su želeli da ostanu anonimni!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Plan u fazama

Britanski tabloidi Ekspres i Dejli mejl preneli su da je jedan italijanski kardinal izvor informacija o zaveri u Vatikanu. Oni navode da će se plan zaverenika sprovoditi u nekoliko faza, ali da je njihov zajednički cilj da se kod pape Franje izazove veliki stres, što bi dovelo do njegovog povlačenja sa trona.

„Zaverenici su trenutno u manjini, zbog čega im je potrebno vreme kako bi oslabili poziciju pape Franje i pridobili za svoj plan druge kardinale“, naveo je anonimni izvor.

On je istakao da će se kampanja zaverenika najverovatnije fokusirati na „doktrinarne izbore“ pape Franje, koji su izazvali veliko nezadovoljstvo među konzervativnim kardinalima. Radi se o stavovima Katoličke crkve prema tri vrlo važna pitanja – abortusu, homoseksualizmu i razvodu! Njima u korist ide i činjenica da je zdravstveno stanje poglavara Katoličke crkve vrlo narušeno.

Papa Franja ima punih 86 godina i u proteklih godinu dana je imao nekoliko teških operacija. On se kreće otežano, pomoću invalidskih kolica. Njegov prethodnik Benedikt XVI je u februaru 2013. odlučio da se povuče i on je prvi papa koji je podneo ostavku posle više od 600 godina.

Benedikt XVI je kao razlog za povlačenje naveo narušeno zdravlje. On je preminuo 31. decembra 2022, u 95. godini.

Spekuliše se da je bio prinuđen da podnese ostavku zbog skandala sa masovnim zlostavljanjem dece koje su decenijama vršili sveštenici Katoličke crkve širom sveta, a što je decenijama zataškavano sa najviših mesta u Vatikanu.

Stampa prenosi da zaverenici nisu želeli da krenu u ostvarivanje svog plana svrgavanja pape Franje dok je njegov prethodnik još bio živ jer bi njihov uspeh doveo do situacije bez presedana – dvojice živih papa u ostavci.

Ogovaranje ubija

Italijanski dnevnik podseća i da je sumnjiv nedavni susret pape Franja sa kardinalom Georgom Gensvajnom, ličnim sekretarom Benedikta XVI, koji je i dalje zvanično perfekt papinskog domaćinstva, a koji se žalio što ga je papa Franja faktički penzionisao.

Papa Franja se u nedeljnoj molitvi osvrnuo na optužbe kardinala rođenog u Nemačkoj. Vernicima je poručio da je „ogovaranje smrtonosno oružje, da ubija ljubav, društvo i bratstvo“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter