Izvor: TANJUG
29.10.2023 u 07:49
0

DA LI STOLTENBERG ODLAZI: Možda preuzmem NATO, funkcija generalnog sekretara je veoma zanimljiva

Holandski premijer Mark Rute izjavio je danas da ne isključuje mogućnost da prihvati funkciju generalnog sekretara NATO.

Funkcija generalnog sekretara NATO je „veoma zanimljiva“, rekao je Rute na holandskom radiju u subotu, prenosi Politiko.

„POČELA JE NOVA FAZA RATA“: Eksplozije odjekuju Gazom; Hamas ima novi uslov za oslobađanje taoca, Izrael povlači diplomate iz Turske

Rute, koji planira da napusti domaću politiku posle izbora u novembru, nakon pada njegove vlade u julu, ranije je rekao da nije zainteresovan da preuzme tako značajnu međunarodnu funkciju, kakva je generalni sekretar NATO.

Sada je, međutim, promenio mišljenje, rekavši da bi to što bi bio lider Severnoatlantskog vojnog saveza značilo da bi „i dalje mogao da doprinese“.

Jens Stoltenberg, koji je na čelu NATO od 2014. godine, tokom leta je prihvatio da ostane na toj funkciji do oktobra naredne godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter