Izvor: AGNECIJE
11.01.2024 u 03:59
0

ĐORĐA MELONI MUKU MUČI SA MINISTRIMA: Istraga zbog ukradene slike protiv pomoćnika ministra kulture

Vlada italijanske premijerke Đorđe Meloni suočava se sa još jednim skandalom, nakon što su tužioci pokrenuli istragu protiv pomoćnika ministra kulture Vitorija Sgarbija zbog ukradene slike.

Istraga je usledila nakon što je u decembru Report, istraživačka serija na javnom servisu RAI, optužila Sgarbija da poseduje ukradenu sliku iz 17. veka i da je menjao kako bi sakrio krađu, prenosi Politiko.

Tužioci vode istragu protiv Sgarbija, poznatog umetničkog kritičara, zbog navodnog „pranja“ ukradenih umetničkih dela, što je on negirao, rekavši da su optužbe „smešne“.

REZOLUCIJA NE LEGITIMOZUJE GAZU:Savet bezbednosti UN usvojio rezoluciju SAD kojom se osuđuju napadi na brodove u Crvenom moru

Slika „Zarobljavanje Svetog Petra“, čiji je autor Rutilio di Lorenco Manetija, prema italijanskim medijima vredi više od 200.000 evra, a prijavljeno je da je ukradena iz zamka u Pijemontu 2013. godine. Sgarbi je 2021. predstavio skoro identičnu sliku na jednoj zložbi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter