Izvor: Tanjug
16.12.2023 u 21:57
0

„DO ISTREBLJENJA HAMASA“: Netanijahu ZAGRMEO da se rat nastavlja

Sukob izraelske vojske i Hamasa ušao u 71. dan. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio da je tragična smrt trojice talaca, koje su greškom ubili pripadnici IDF u petak, slomila srce nacije i poručio da će se kopnena operacija nastaviti dok Hamas ne bude uništen. Izraelski ratni kabinet najavio razmatranje novih pregovora za oslobađanje talaca

„Borimo se za svoj opstanak i moramo nastaviti do pobede, uprkos međunarodnom pritisku i gubicima koje Izrael trpi“, istakao je Netanijahu na konferenciji za novinare.

On je rekao da žali zbog tragične smrti trojice talaca – Jotama Haima (28), Samera Talalke (22) i Alona Šamriza (26), koje su greškom ubili vojnici IDF-a u petak ujutro, prenosi Tajms of Izrael.
„Dodirnuli su spas, a onda se dogodila katastrofa. Pitao sam se, a nesumnjivo su se i svi Izraelci pitali: ‘Što bi bilo da…’ i ‘Da je samo nešto bilo drugačije’…. Bili smo tako blizu da ih zagrlimo. Ali ne možemo da vratimo sat unazad“, rekao je Netanijahu, napominjući da svi ratnici znaju da je tanka linija između pobede i katastrofe.
„Naučićemo lekcije“, poručio je on, napominjući da će Izrael nastaviti „vojne i diplomatske napore“ da vrati sve taoce.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter