Izvor:
11.08.2023 u 10:01
0

HTELI SU DA IH SLOME, A ONI NIKAD JAČI: Većini Rusa sankcije nisu promenile život – evo na koji način

Samo jedan odsto ispitanika smatra da su nezaposlenost, gubitak i promena posla posledice sankcija.

Više od polovine Rusa (56 odsto) smatra da sankcije uvedene Rusiji uopšte nisu uticale na njihov način života, pokazuju rezultati ankete Fondacije za javno mnjenje.

STIŽE NESALOMIVI RUSKI TERMINATOR KOJI ĆE SVIRATI KRAJ: Ovo niste znali o moćnom „PROMETEJU“ – SVE ĆE IH SMOŽDITI

Prema rezultatima ankete, izrečene sankcije nisu imale mnogo jak uticaj na četvrtinu ispitanika – 25 odsto, 14 odsto ispitanih odgovorilo je da su ograničenja u velikoj meri uticala na njihov način života.

-Većina učesnika ankete je istakla da osećaju uticaj sankcija na rast cena – 18 odsto, na nestašicu robe i usluga zbog povlačenja jednog broja kompanija iz Rusije – 7 odsto, probleme sa putovanjima u inostranstvo – 2 odsto i pad životnog standarda – 2 odsto.

Samo jedan odsto je odgovorilo da su nezaposlenost, otpuštanja i potreba za promenom posla posledica sankcija. Većina učesnika ankete, 67 odsto smatra da bi sankcije u svakom slučaju bile uvedene, a da je Specijalna operacija samo izgovor.

Zapadne zemlje su, kako smatra 41 odsto ispitanika, uvođenjem sankcija računale na slabljenje Rusije na svetskoj sceni, 33 odsto smatra da su na ovaj način pokušali da potkopaju poverenje stanovništva u vlasti, a 28 odsto – da bi potčinili i prisvojili ruske resurse.

Premijer Rusije Mihail Mišustin rekao je ranije da su se, umesto da, kako je planirano, osakate rusku ekonomiju, višestruke runde antiruskih sankcija izjalovile.

Ruski ministar finansija Anton Siluanov izjavio je ranije da su se sve zapadne restrikcije vratile kao bumerang.

-Sve njihove restrikcije vratile su im se kao bumerang. Zbog toga ove zemlje vode kratkovidu politiku uvodeći redovne pakete ograničenja i sankcija“, kazao je Siluanov.

Prema rečima ministra finansija te zemlje, Rusija vodi nezavisnu politiku, pokušavajući da minimizira uticaj ograničenja koja se protiv nje uvode.

-Zato razvijamo svoju finansijsku nezavisnost suočeni sa strogim budžetom, budžetskim pravilima i ciljanom inflacijom, istakao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter