Izvor: HappyBSC
25.11.2022 u 21:04
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA TV HAPPY: „Evropa na ovom ratu siromaši, Ukrajina propada, a Amerika se bogati“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 275. dan rata u Ukrajini.

 O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: Branko Lukić –  advokat, Đuro Bilbija – portal Fakti, Vinko Pandurević – general.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mnogi delovi Ukrajine danima su bez struje i ostalih uslova koji čine normalan život, zbog toga je veliki deo stanovništva napustio ta mesta, o tome da li je to olakšavajuća okolnost za Rusiju, s obzirom na to da je lakše delovati tamo gde nema civila, još jedna je tema o kojoj smo diskutovali sa našim gostima. 

Ruske snage su poslednjih nekoliko dane izvršile koncentracije jačih udara i napada. U periodu koji je pred nama dešavaće se napadi koje smo i do sada gledali, Putin je rekao da neće biti dodatne mobilizacije ljudi. Veliki broj ljudi se sada nalazi u centru za obuku, dok su neki već na frontu, ali svakako da su spremni za dalju borbu, istakao je general Pandurević i dodao: 

Borba u naseljenim delovima, gradovima i oblastima, sama po sebi nije zločin, braniti grad to je sasvim legalno i legitimno. Kada sada gledamo snimke gde su porušeni stambeni objekti, ne možemo znati da li je tu bilo civila, da li su ih Ukrajinci zadržavali ili ne, to ne znamo, ako jesu , onda su oni krivi za posledice. Jer i jedna i druga strana su u obavezi da stanovništvo iz zone napad isture i vrate ih kada situacija bude bezbedna. Zimi je normalno da se koriste maskirne metode, da li će Rusija ostavriti sada brže napada zato što u pojedinim mestima nema civila, jer nema ni uslova za život, nema vode struje, moguće je da će to biti dobar uslov za Rusiju. Po mom sudu nijedna strana ovde nije čista, zaključio je general Vinko Pandurević.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TELEVIZIJI: „Ovo je Treći svetski rat! Počeo je kad i vojna intervencija u Ukrajini!“

Ko u ovom ratu zapravo gubi, a ko dobija, ne može se sa sigurnošću reći, međutim, naši gosti ističu da je neminovno da je Amerika ta koja se na ovom ratu itekako bogati. 

Evropa na ovom ratu siromaši, Ukrajina propada, a Amerika se bogati. Sigurno je da će Ukrajina i dalje dobijati pomoć u vidu naoružanja. Zapad je uvek imao jasna pravila kao se odnosti prema svojima, rekao je Đuro Bilbija. 

Da li Ukrajina koristi civile i naseljene delove kao štit i da li krši ratno pravo, mišljenja su podeljena, advokat Branko Lukić istakao je da metode koje Ukrajina ima ukazuju na delimične ratne zločine. 

To su očito ratni zločini, to je nešto što Ukrajina primenjuje u ovom sukobu, neminovno je da će doći vremena kada će se za tako nešto suditi kome treba. Rusija već priprema sudove na kojima će se svi ratni sukobi suditi, pa upravo i to iskorišćavanje cvila. Do sada pravdu nismo imali, do sada je pravdu sprovodio Zapad koji je negirao rad sudova. Amerika više nije jedina sila i neće više moći da radi stvari na način na koji je do sada radila, istakao je advokat Lukić. 

General Vinko Pandurević je na kraju istako da je nemoguće očekivati da će se Ukrajina predati bez borbe, oni to niti mogu, niti žele takvo okončanje sukoba, rekao je general Pandurević.

Ne možemo očekivati da će Ukrajina reći izvolite radite šta hoćete, mi se nećemo braniti, ne samo zato što joj Zapada ne da, već zato što ni oni to ne žele. Moramo biti svesni da se Ukrajina brani, ko joj sve pomaže jasno vidimo i znamo, ovo je sukob Rusije i jedinstvenog Zapada, zaključio je general Pandurević. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter