Izvor: Happy BSC
16.11.2022 u 21:48
0

Emisija „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: „Raketni napad na Poljsku je sve samo ne slučajnost, to je dobar strateški i taktički plan“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 266. dan rata u Ukrajini, a i o najbitnijem događaju koji je danas izazvao najveće reakcije. 

Raketni napad na Poljsku uzdrmao je ceo svet, izazvao žestoke reakcije,  o tome da li je raketa bačena od strane Ukrajine ili Rusije mnogi imaju različita mišljenja, ali čini se da su svi saglasni da je ovaj događaj prelomni trenutak u sukobu koji traje već 266. dana. 

Naši sagovornici na temu rata u Ukrajini i raketnom napadu na Poljsku bili su: dr Aleksandar Mitić – institut za međunarodnu politiku i prvredu, Radovan Kalabić – istoriograf, Dragoljub Kojičić – politički filozof. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Najpre smo se osvrnuli na novu odluku Rusije da vojska pređe na drugu stranu Dnjepra. Na pitanje da li se Ukrajina iznenadila novom taktikom Rusije, Aleksandar je istakao da to jedino može da bude iznenađenje za Ukrajinu, za ostale je to očekivano. 

Mislim da to nije neko iznenađenje, možda za Ukrajinu jer su očekivali da je ovo početak kraja ovog sukoba, tako su i najavljivali neki ukrajinski, a i zapadni mediji, ali očigledno je da to nije tačno. Jasno je da se ruska vojska povukla na mirnije mesto, odakle može bezbednije i preciznije  da gađa ukrajinsku snagu. Mislim da je ovakvo gađanje ruske vojske dobro upozorenje koje ukazuje na to da će ovakvih napada biti sve više i više. Ruska vojska ima trenutno dobru taktiku, to što se povlači na bezbednije položaje, to je svakako dobar potez, rekao je Aleksandar Mitić. 

Raketni napad na Poljsku je glavna vest o kojoj danas bruji ceo svet, da li je to strateški potez i ko u njemu igra glavnu ulogu, tema je o kojoj su naši gosti diskutovali. 

Emisija „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY: Ruske snage, osvežene, odmorne, uvežbane, njih 318.000 polako pristižu! 

Poljska ima poseban značaj u geostarteškom smislu. Ona igra bitnu ulogu u smislu provokacije. Namerno se gađa NATO zemlja, jer to odmah znači poziv za NATO, odnosno da sam NATO reaguje, ali u ovom slučaju to nije uspleo.  Američka strana je izjavila da Rusija sa ovim nema veze, mnogi su se oglasili posle ovog napada, jedino se nije oglasila britanska strana o ovom slučaju, istakao je Radovan Kalabić. 

Mnogi su komentarisali da je za napad odgovorna Ukrajina, neki su istakli da je Rusija neopravdano optužena, dok neki ipak priznaju da je raketa Ukrajinska, ali da do ovoga ne bi došlo da Rusija nije prva krenula u napad. 

Mislim da je ovde reč o jednom žestokom auto-golu Ukrajine, Zelenski se veoma “zaleto” svojom izjavom i mnogi misle da je sada pokvario sve ono što je do sada radio u propagadnom smislu. Posle ovog događaja nastaće ozbiljan preokret na samom zapadu, istakao je Radovan. 

Da li je ovakav napad greška ili provokacija, mnogi su sigurni da je očigledno da je ovo strateški napad, Dragoljub i ostali gosti saglasni su da svakako nije reč o slučajnosti. 

Ne mogu da poverujem da je ovo slučajnost, poljska predstavlja udarnu pesnicu, rekao je Dragoljub. 

Ukrajina je u ratu izgubila mnogo vojnika, vojna snaga je znatno oslabila, slanje neobučenih vojnika na front predstavlja unapred katastrofalni potez, saglasni su naši gosti. 

Sada se svi hvale time da obučavaju ukrajinske vojnike, i sada ih obučavaju svi sa svih starna. Ukrajina je izgubila mnogo vojnika, njihove snage su sada dosta slabe i sve im je teže da obuče vojnike koji će biti spremni za ovakve akcije i ofanzive, pogotovo sada kada  ruska vojska ima nove taktike, teško im je da se suprotstave ruskoj vojsci. Danas se svi pitaju kada će mobilisani ljudi u Rusiji krenuti u akciju, međutim, Rusija radi dobru stvar time što još uvek ne pušta te ljude, jer jako je bitno prvo ih baš dobro obučiti pa ih tek onda pustiti u rat, baš zbog toga da se ne bi dešavale stvari koje se sada dešavaju i da dodje do toga da se gubi vojna snaga, zaključio je Aleksandar. 

Od marta meseca nijedna država van Zapada nije odlučila da uvede sankcije Ruskoj federacji, Zapad nije uspeo da ubedi nijednu državu da to učini, istakli su naši gosti. Dobra stvar koja ukazuje da postoji neki pomak kada je reč o sitaiciji, odnoso ratu koji traje već predugo je to što sada postoji očigledna želja Zapada da uđe u pregovore. Tome u prilog svedoče trenutna dešavanja i pregovori koji se navodno spovode, zaključili su naši gosti. 

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter