Izvor: Tanjug
14.04.2023 u 08:24
1

„DA ZABORAVIMO ONAJ RAT“: Blinken u Vijetnamu!

Američki državni sekretar Entoni Blinken danas stiže u državnu posetu Vijetnamu, u nadi da će doći do jačanja odnosa dve zemlje koje dele zabrinutost zbog rastućeg uticaja Kine.

Vašington se nada da će odnosi od „sveobuhvatnih“ prerasti u strateško partnerstvo, piše agencija. Kako se navodi, za zvanični Hanoj će to biti delikatan test jer će morati da pokaže otvorenost prema Sjedinjenim Državama, ali tako da ne naljuti Kinu ili Rusiju, tradicionalnog partnera.

„CRNO MORE NIKAD NEĆE BITI NATO MORE“: Peskov zagrmeo

Taj balans su vijetnamske vlasti briljantno održavale, ali to postaje sve složenije u svetu koji se deli na suprotstavljene blokove, sa SAD i njihovim saveznicima na jednoj i Kinom i Rusijom na drugoj strani.

Blinken će se sutra sastati sa vijetnamskim liderima, pre nego što se uputi u Tokio na sastanak G7. To će biti prva poseta američkog državnog sekretara otkako je Džo Bajden postao predsednik SAD.

Potpredsednica SAD Kamala Haris bila je u poseti Hanoju u avgustu 2021. godine, podseća agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„DA ZABORAVIMO ONAJ RAT“: Blinken u Vijetnamu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter