Izvor: Tanjug
07.10.2022 u 15:28
0

Erdogan želi što pre da se sastane sa Putinom: „Bilo bi dobro da imamo sastanak posvećen našim odnosima“

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da želi da se sastane s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u narednih tri do četiri dana, tokom samita Zajednice nezavisnih država (ZND) u Astani.

– Bilo bi dobro ako bismo imali sastanak posvećen našim odnosima za tri do četiri dana. Ako Putin može da dođe na azijske razgovore, moći ćemo da imamo bilateralne pregovore, kao i pregovore o Rusiji i Ukrajini. Imaćemo kontakte i telefonom i u Aziji – rekao je Erdogan, kako prenosi Tass.

Erdogan je takođe čestitao Putinu rođendan i naveo da mu je ruski predsednik zahvalio zbog turskog posredovanja „u aktuelnom procesu“.

Erdogan je ranije danas razgovarao telefonom sa ruskim kolegom o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i o aktuelnoj krizi, saopšteno je iz kancelarije turskog predsednika.

Tema razgovora bila su i najnovija dešavanja u Ukrajini, saopštila je Direkcija za komunikacije Turske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Erdogan je u razgovoru ponovio spremnost Ankare da doprinese mirnom rešavanju sukoba između Moskve i Kijeva, prenosi Rojters.

Članica NATO-a Turska ima bliske odnose i sa Ukrajinom i sa Rusijom i nastoji da izbalansira svoje veze tokom rata, odbijajući da se pridruži zapadnim sankcijama protiv Moskve, ujedno kritikujući rusku invaziju i snabdevajući Kijev naoružanim bespilotnim letelicama.

TELEFONSKIM PUTEM SU PRIČALI O AKTUELNOJ KRIZI: Detalji razgovora Putina i Erdogana intrigira čitav svet, rat u Ukrajini ključna tačka!

Turska je zajedno sa Ujedinjenim nacijama, posredovala u julskom sporazumu koji je omogućio da ukrajinsko žito isplovi iz crnomorskih luka.

Odnosi Ankare i Moskve su složeni, pri čemu te dve zemlje blisko sarađuju na polju trgovine energentima, dok se mimoilaze u stavovima oko Sirije, Libije i Azerbejdžana, podseća britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter