Izvor: BSC happy portal/Korijere dela sera
17.06.2023 u 18:02
0

EVO KO JE ČUVAR BERLUSKONIJEVIH MILIJARDI: Naslednici će morati da pitaju NJEGA za svaki dinar, šta god pisalo u TESTAMENTU

Navodi se da je Đuzepe Spineli (81) iz gradića Breso, na osam kilometara severno od Milana, osoba koja čuva sve poslovne tajne koje su ostale za Berluskonijem, sa kojim je imao veoma prisan odnos.

U Italiji raste iščekivanje oko toga ko će naslediti poslovnu imperiju pokojnog premijera Silvija Berluskonija.

TRAŽIO MINUT ĆUTANJA ZA NJEGA: Ove PUTINOVE reči o BERLUSKONIJU odzvanjaju svetom

Korijere dela sera piše da kako prolazi dan za danom od Berluskonijeve sahrane, koja je uz državne počasti održana u seredu u Milanu, postaje sve jasnije da je centralna figura u ovoj priči oko nasledstva jedan javnosti malo poznati računovođa.

On je predsednik četiri finansijske kompanije koje je Berluskoni osnovao, a koje imaju većinski udeo od 61 odsto u njegovoj holding kompaniji „Fininvest“, u čijem sastavu se nalazi medijski gigant „Medijaset“, jedna od najvećih italijanskih izdavačkih kompanija „Mondadori“ i druge firme.

Korijere dela sera navodi da je o porodičnim sefovima, pored Spinelija, brinuo i Salvatore Šaša, senator Berluskonijeve stranke Forca Italija. Navodi se da bi otvaranje Berluskonijevog testamenta moglo da bude odloženo za nekoliko dana i da nije nemoguće da bude iznenađenja.

Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

 

U igri su, pored par milijardi evra, Berluskonijevih vila i druge privatne imovine, još i akcije „Fininvesta“ i „Banke Mediolanum“ koju porodica pokojnog premijera Italije kontroliše zajedno sa porodicom Doris.

Korijere dela sera navodi da, kakvu god da je odluku Berluskoni doneo u testamentu, kojim je imao mogućnost da raspodeli trećinu svog bogatstva dok će ostatak biti podeljen kako zakon nalaže, naslednici će za sve morati da idu preko Spinelija, bilo da je reč o vilama ili o deonicama „Fininvesta“.

Berluskonijevo porodično bogatstvo u trenutku njegove smrti u ponedeljak bilo je procenjeno na nešto više od 6,4 milijardi evra. On je imao petoro dece iz dva braka, 15 unuka i jednu praunuku, a ostavio je za sobom i poslednju devojku Martu Fašinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter