Izvor: RT
09.07.2023 u 10:11
2

DOK AMERIKA HUŠKA EVROPA NA ZELENSKOG GLEDA KAO NA LUDAKA: „NE“ UDARU na ZAPOROŠKU NUKLEARNU ELEKTRANU

Ponašanje zapadnih lidera ukazuje da se plaše da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sprema provokaciju u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, izjavio je bivši analitičar CIA Rejmond Mekgavern.

Ukrajinski lider tvrdi da ruska vojska planira napad na nuklearnu elektranu, ali Mekgavern navodi da Evropa i Sjedinjene Američke Države nisu poverovale u te neosnovane optužbe.

– Obratite pažnju na to da su evropski lideri, uključujući predsednika Francuske Emanuela Makrona, posle ove izjave počeli da zovu Zelenskog. Zar nije trebalo da se okrenu predsedniku Rusije Vladimiru Putinu po ovoj logici – primetio je Mekgavern u intervjuu za Jutjub kanal „Džadžing fridom – prenose „RIA Novosti“.

„TRAŽE SPAS U NAPADU NA ZAPOROŠKU ELEKTRANU“: ZAHAROVA udarila na „TERORISTIČKI REŽIM“

Mekgavern smatra da su šefovi evropskih država kontaktirali predsednika Ukrajine kako bi ga ubedili da se uzdrži od nepromišljenih akcija oko nuklearke, jer bi takav čin izazvao ozbiljne posledice.

– Očigledno je da je ovo je bila priprema za operaciju pod lažnom zastavom Kijeva – dodaje Mekgavern.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi rekao je danas da se Zaporoška nuklearna elektrana nalazi na liniji fronta, i u situaciji u kojoj ukrajinska vojska vodi kontraofanzivu, položaj centrale je krajnje osetljiv.

– Pre nekoliko dana bilo je nekoliko izjava da će se nešto strašno desiti. Navikli smo na ovo. Stručnjaci IAEA stalno proveravaju. Nismo pronašli eksploziv koji se pominje, ali ne možemo da se opustimo. Znamo da se bilo šta može dogoditi svakog trenutka“, upozorio je.

Kako je naveo, ako se na stanici zaista dogodi nesreća, onda samo Ukrajinci mogu biti krivi, zato što će to biti veštačka nesreća. Prema Grosiju, to će biti suštinska razlika u odnosu na nesreću u nuklearnoj elektrani u Černobilju i u Fukušimi-1.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DOK AMERIKA HUŠKA EVROPA NA ZELENSKOG GLEDA KAO NA LUDAKA: „NE“ UDARU na ZAPOROŠKU NUKLEARNU ELEKTRANU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter