Izvor: Bsc Happy
15.04.2023 u 18:20
0

NATOV ČELIČNI BEDEM: Finska diže žicu duž granice sa Rusijom

Izgradnja ograde sa bodljikavom žicom duž duge granice Finske sa Rusijom – prvenstveno za suzbijanje ilegalne migracije – probila se u blizini grada Imatre na jugoistoku zemlje manje od dve nedelje nakon što je nordijska zemlja pristupila NATO-u kao 31. članica vojne alijanse.

Finska granična straža u petak je prikazala zgradu prve tri kilometra (1,8 milje) deonice ograde koja će biti podignuta u Pelkoli u blizini prelaza kod Imatre, mirnog grada na jezeru od oko 25.000 ljudi.

„SPREMAMO MILIONSKU VOJSKU“: Moskva okončava rat?

Finski graničari ostaju na gradilištu granične ograde između Finske i Rusije u blizini graničnog prelaza Pelkola u Imatri, jugoistočna Finska, petak, 14. april 2023.

Finski graničari ostaju u petak na gradilištu granične ograde između Finske i Rusije u blizini graničnog prelaza Pelkola u Imatri, na jugoistoku Finske.  Finska granica od 1.340 kilometara (832 milje) sa Rusijom najduža je od svih članica Evropske unije.

Izgradnja granične ograde je inicijativa granične straže koju je odobrila vlada premijerke Sane Marin uz široku političku podršku prošle godine.

Glavna svrha čelične ograde od tri metra (10 stopa) sa bodljikavom žicom na vrhu je da spreči ilegalnu imigraciju iz Rusije i pruži vreme za reakciju vlastima, kažu finski granični zvaničnici.

MAKRON DONEO ZELENSKOM VESTI OD SIJA: Nije dobro

Gradilište ograde na istočnoj granici između Finske i Rusije u blizini prelaza Pelkola u Imatri, jugoistočna Finska, petak, 14. april 2023.

U Pelkoli je počela izgradnja pilot-ograde od približno tri kilometra sa obe strane Imatre granični prelaz. Finska granica od 1.340 kilometara (832 milje) sa Rusijom najduža je od svih članica Evropske unije.

Gradilište ograde na istočnoj granici između Finske i Rusije u blizini prelaza Pelkola u Imatri, jugoistočna Finska.

U periodu 2015-2016, Moskva je pokušala da utiče na Finsku tako što je organizovala veliki broj tražilaca azila na severne finske prelaze u regionu Arktičke Laponije.

POSLE „HIMARSA“ KIJEVU STIŽE „PATRIOT“: „Spremamo osvetu Rusima“

Viđeno je da ruske vlasti namerno dovode hiljade tražilaca azila – uglavnom iz Iraka, Avganistana i drugih bliskoistočnih zemalja, navodi se, na te granične prelaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter