Izvor: BSC Happy
15.04.2023 u 17:40
0

„SPREMAMO MILIONSKU VOJSKU“: Moskva okončava rat?

Ruska redovna prolećna vojna kampanja teče prema rasporedu i nema planova za masovno slanje elektronskih obaveštenja prema novom sistemu koji je upravo potpisao predsednik Vladimir Putin, rekao je u subotu visoki zvaničnik.

Najava pukovnika Andreja Birjukova, zvaničnika u odeljenju oružanih snaga odgovornog za nacrt, izgleda da ima za cilj da uguši spekulacije da bi Rusija mogla brzo da iskoristi novi sistem da pokrene još jedan masovni poziv za rat u Ukrajini.

POSLE „HIMARSA“ KIJEVU STIŽE „PATRIOT“: „Spremamo osvetu Rusima“

Rusija je trenutno u procesu pozivanja 147.000 muškaraca starosti od 18 do 27 godina u periodu od 1. aprila do 15. jula na odsluženje vojnog roka u okviru svog dugogodišnjeg ciklusa regrutacije dva puta godišnje. Birjukov je rekao da će prvi regruti od 20. aprila biti upućeni u „tačke stalnog razmeštaja na teritoriji Ruske Federacije“.

Naglasio je da neki ljudi i dalje imaju pravo na odlaganje služenja vojnog roka i poručio da neće biti masovnog slanja novih elektronskih poziva regrutnim osobama.

Sadašnja planirana kohorta prolećnih regruta je za 12.500 veća od 134.500 koji su pozvani u ovo vreme prošle godine.

Regrutima je potrebna višemesečna obuka, a Rusija je rekla da neće biti slati u ratne zone u Ukrajini, nakon što je priznala slučajeve u kojima se to dogodilo u prvim nedeljama sukoba prošle godine.

„OTKUD NAŠI VOJNICI U UKRAJINI?“: Republikanci pritisli američkog ministra odbrane

Ali oni obezbeđuju skup mladog, obučenog osoblja koje se onda može ohrabriti ili podstaći da se prijavi kao profesionalni vojnici dok Rusija sledi svoj navedeni cilj da poveća oružane snage za više od 30% na 1,5 miliona.

Desetine, ako ne i stotine hiljada ruskih muškaraca pobeglo je u inostranstvo od početka rata, egzodusa koji je dostigao vrhunac prošlog septembra kada je Putin naredio specijalnu mobilizaciju 300.000 rezervista sa prethodnim vojnim iskustvom – prvu te vrste od Drugog svetskog rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter