Izvor: ALO
03.04.2024 u 12:45
3

FRANCUSKA LEGIJA STRANACA IDE U UKRAJINU: Elitni odred Francuske vojske spreman za prebacivanje

Pojavile su se nove informacije o vojnom kontingentu koji Pariz navodno priprema da pošalje u Ukrajinu, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ona je dodala da se radi o bataljonu Legije stranaca.

„Komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila je sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi. Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno ‘prebacivanje’ na ukrajinsko pozorište vojnih operacija“, otkrila je Zaharova.

ANALIZE U EU: Strah da sukob u Ukrajini srlja u širi evropski rat, uključujući Bosnu

Francuski predsednik Emanuel Makron je, podsetimo, nedavno izjavio da nije isključeno da bi moglo da dođe do slanja trupa u Ukrajinu što je izazvalo veliku polemiku u javnosti.

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin rekao je da je Pariz već spremio 2.000 vojnika za prvu fazu slanja trupa.

Ipak, pojedini francuski plaćenici već ratuju na strani Ukrajini. Moskva je ranije ove godine saopštila da je uništila jedno od uporišta stranih plaćenika u Harkovu, u kojem je poginuo veliki broj francuskih boraca, na šta su iz Ministarstva odbrane te zemlje izjavili da ne mogu da brane svojim građanima da ratuju, jer je Francuska „demokratska zemlja“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “FRANCUSKA LEGIJA STRANACA IDE U UKRAJINU: Elitni odred Francuske vojske spreman za prebacivanje”

  1. Legija stranaca elitna? To je od osnivanja bila jedinica sastavljena od kriminalaca, lopova i ubica! Siguran sam da imaju iskustvo i znanje ali da li su spremni da ginu za Ukrajinu? Teško. To su ipak ljudi koji sebe najviše vole.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter