Izvor:
17.01.2024 u 00:55
0

FRANCUSKA PRIPREMA SPORAZUM SA UKRAJINOM – Makron: Stižu rakete!

Francuska će u narednim nedeljama završiti rad na bilateralnom sporazumu o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron i dodao da će njegovo potpisivanje najaviti tokom posete Ukrajini u februaru.

UKRAJINA OSTAJE BEZ SVOG NAJMOĆNIJEG ORUŽJA? Stigle ozbiljne vesti iz Pentagona

„Završavamo bilateralni sporazum koji sadrži garancije, koji će biti potpisan u narednim nedeljama. Počećemo nove isporuke: oko 40 raketa Skalp i nekoliko stotina bombi koje čekaju naši ukrajinski prijatelji“, rekao je Makron na konferenciji za novinare koja je emitovano na nalogu Jelisejske palate u Ks. Makron je napomenuo da je Francuska prešla na ratnu ekonomiju kako bi povećala vojnu proizvodnju, „što će nam omogućiti da isporučimo mnogo više opreme našim ukrajinskim partnerima, posebno haubicama Cezar koje oni čekaju“.

„Nastavićemo da pomažemo Ukrajini u onome što joj je potrebno: obukom, zalihama, a takođe i u smislu sporazuma koji sam pomenuo. Ja ću ići u Ukrajinu u februaru, gde ću objaviti završetak ovog teksta i isporučiti ovo oružje. već će početi“, dodao je on. On je napomenuo da će u narednim nedeljama i mesecima Francuska i EU „trebati da donesu nove odluke“ za podršku Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter