Izvor: Tanjug
18.05.2023 u 17:18
1

GLOBALNI SUDAR: JAPAN i SAD prst u oko RUSIJI i KINI

Japanski premijer Fumio Kišida izjavio je danas da se dogovorio sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom o nastavku sankcija Rusiji i podršci Ukrajini.

Složni smo oko saradnje sa zemljama istomišljenicima, uključujući članice G7 i dogovorili smo se da nastavimo stroge sankcije Rusiji, kao i snažnu podršku Ukrajini – rekao je Kišida novinarima posle sastanka dvojice lidera u japanskom gradu Hirošimi. Lideri Japana i SAD sastali su se uoči samita Grupe sedam (G7) koji se okupljaju u Hirošima od sutra do 21. maja da bi razgovarali o širokom spektru tema od klimatskih promena i bezbednosti hrane do pooštravanja sankcija Rusiji.

Bela kuća je saopštila ranije danas da su Bajden i Kišida razgovarali o načinima za jačanje saradnje na planu odbrane i suprotstavljanju nasilničkom ponašanju Kine.

GENIJI KOJI SU STVORILI HIPERSONIČNE RAKETE: Danas IZDAJU Rusiju?

– Nastavićemo da blisko sarađujemo u vezi sa raznim pitanjima koja se tiču Kine i dogovorili smo se da radimo zajedno na zajedničkim izazovima koji uključuju Kinu – dodao je Kišida. Pored SAD i Japana G7 čine i Britanija, Kanada, Francuska, Nemačka i Italija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “GLOBALNI SUDAR: JAPAN i SAD prst u oko RUSIJI i KINI”

  1. ZALOSNO KADA DODJU NA VLAS LJUDI PRODANE DUSE POSTO STE PARTNERI SAD KADA OCEKUJETE BOMBU JACU OD ONE STO VAM JE JEDNOM DALA I KOJE SANKCIJE JE SNOSILA SAD I KOJE SANKCIJE SNOSE NATO I SAD KAD JE TUKLA JUGOSLAVIJU IRAK IRAN LIBIJU I SIRIJU VIJATAM OVO SVE DRZAVE SU KRIVE SAMO SAD U PRAVU MA NEMOJ KAKO STE TOLILO GLUPI A PTICE NA GRANI VISE ZNAJU ZA NEPRAVDU A NE NAROD

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter