Izvor: Tanjug
14.01.2023 u 11:16
0

GROSI OTKRIO PLANOVE KOJI SE UVELIKO KUJU: „12-13 stručnjaka IAEA biće u svakom trenutku u ukrajinskim nuklearkama!“

Grosi rekao i da njegove konsultacije sa Rusijom i Ukrajinom o uspostavljanju bezbednosne zone oko Zaporoške nuklearne elektrane ZNPP napreduju, ali ne tako brzo koliko bi trebalo.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi saopštio je danas da ta organizacija planira da u svakom trenutku ima 11-12 stručnjaka angažovanih u ukrajinskim nuklearnim objektima.

„NUKLEARNA NESREĆA NIKOME NIJE U INTERESU“: Grosi OČAJAN, ističe da dogovor o sigurnoj zoni za nuklearnu elektranu Zaporožje postaje NEMOGUĆ!

Uskoro ce IAEA biti stalno prisutna u svim nuklearnim postrojenjima Ukrajine, uključujući i Černobilj. Naši stručnjaci za nuklearnu bezbednost ce pratiti situaciju u elektranama, proceniti njihovu opremu i druge potrebe, pružati tehničku podršku i savete i izveštavati o svojim nalazima. u sedište IAEA, rekao je Grosi, prenosi TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Grosi rekao i da njegove konsultacije sa Rusijom i Ukrajinom o uspostavljanju bezbednosne zone oko Zaporoške nuklearne elektrane ZNPP napreduju, ali ne tako brzo koliko bi trebalo.

– Ostajem odlučan da što pre ostvarimo, preko potrebnu zaštitnu zonu oko nuklearne elektrane Zaporožje. Moje konsultacije sa Ukrajinom i Rusijom napreduju, iako ne tako brzo koliko bi trebalo. Ostaje da se nadam da cemo moći da se dogovorimo i uskoro implementiramo zonu – rekao je Grosi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter