Izvor: Kurir.rs
14.01.2023 u 11:27
0

KIJEV NAPADNUT ISKANDERIMA? Ovako izgleda mesto pada navodne ruske balističke rakete na cilj u prestonici Ukrajine!

S druge strane ruski vojni novinari navode da takva priča nije moguća, jer odavno nijedna balistička raketa Iskander nije lansirana iz Belorusije.

Posle 12 dana Rusija je pokrenula novu seriju raketnih napada koji su počeli u subotu rano ujutro oko 6 sati po lokalnom vremenu, da bi par sati kasnije usledilo upozorenje da se ćak 17 strateških bombardera nalazi u vazduhu.

ŠEFOVI NIKOLAJEVSKE I ČERKASKE OBLASTI UPOZORAVAJU UZ DOZU STREPNJE: Ruski strateški bombarderi su u vazduhu!

Kao je prvobitno bilo saopšteno napad je izveden na kritičnu infrastrukturu, ali drugi detalji nisu bili saopšteni.

Kasnije je portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignat saopštio je da su rakete koje su rano jutros pale na Kijev doletele sa severa iz Belorusije i da su imale balističku putanju.

„Radi se o iskanderima ili iranski modelima, ako su ih Rusi dobili“, rekao je Ignat.

„On je dodao da balistička putanja ruskih raketa za ukrajinsku PVO nije dostupna, pa nisu mogli ni da ih presretnu“, rekao je Ignat.

S druge strane ruski vojni novinari navode da takva priča nije moguća, jer odavno nijedna balistička raketa Iskander nije lansirana iz Belorusije.

S druge strane stranice na Tviteru koje su naklonjene Kijevu objavile su fotografiju mesta pada raketnog projektila.

Zvanična stranica organizacije Višegrad 24 objavila je sliku uz propratni tekst da je upotrebljena balistička raketa Iskander koja je lansirana iz Belorusije na Kijev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter