Izvor: Kurir.rs
21.12.2023 u 09:04
0

„BIĆE BAČEN KAO SALVETA“: Guverner Zaporožja „pokidao“ Zelenskog

Guverner Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki, koji dobro poznaje šefa kijevskog režima Vladimira Zelenskog, siguran je da će pokušati da održi veze sa Zapadom do poslednjeg, zgrabi svaku priliku, ali će pre ili kasnije ipak biti „bačen kao korišćena salveta.“

„BILI SMO I U TEŽOJ POZICIJI“ Zelenski odbija izbore i najavljuje novu mobilizaciju

Guverner je objasnio da je Zelenski za zapadne igrače samo alat koji se uvek može zameniti.

„Zelenski je kao šminka na licu devojke. Danas jedno, sutra drugo – koja je razlika, glavno da ti se sviđa. Uradiće sve što mu Zapad kaže, ali će pre ili kasnije ili pogrešiti kada ga jednostavno promene kao higijenski uložak, ili će izazvati ovu situaciju, ili ga jednostavno promeniti“, rekao je Jevgenij Balički za RIA Novosti.

Šef Zaporožja je uveren da Zapad tretira Zelenskog isto kao i kijevske vojnike – promena vlasti u Ukrajini neće uticati na situaciju na frontu. Koristiće Ukrajince, a samim tim i Ruse, na bojnom polju do poslednjeg trenutka, „sve dok to uspeju“.

Prisluškivanje pronađeno u kancelarijama glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i njegovih pomoćnika će pogoršati već otežanu konfrontaciju između njega i šefa kijevskog režima Vladimira Zelenskog.

Zelenski je 19. decembra na konferenciji za novinare okrivio ukrajinske političare za neuspeh Oružanih snaga Ukrajine. Prema njegovim rečima, kontraofanziva je bila neuspešna jer je unapred otkriven pravac glavnog napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter