Izvor:
10.01.2023 u 10:41
0

I FBI UKLJUČEN U ISTRAGU: Poverljivi dokumenti nađeni u Bajdenovoj privatnoj kancelariji

Bajden, koji je bio potpredsednik SAD za vreme mandata Baraka Obame od 2009. do 2017, nakon toga je do 2020. imao kancelariju u organizaciji koja je udaljena nešto više od kilometar od Bele kuće

Američko ministarstvo pravosuđa pregleda potencijalno poverljive dokumente iz vremena kada je Džozef Bajden bio potpredsednik SAD, a pronađeni su u njegovoj bivšoj kancelariji u nevladinoj organizaciji u Vašingtonu, saopštila je Bela kuća.

Bajdenov advokatski tim otkrio je oko 10 dosijea u zaključanom ormaru u „Pen Bajden centru“ u Vašingtonu u novembru, rekao je njegov advokat, a oni su predani Državnom arhivu.

DRAMA U RUSKOM PUTNIČKOM AVIONU: Zbog dojave o bombi prinudno sleteo u Indiju

FBI je uključen u istragu poverljivih dokumenata pronađenih u ovoj nevladinoj organizaciji, a američki državni tužilac Merik Garland zamoljen je da pregleda dokumente, prema izveštaju „CBS Njuz“.

Izvor upoznat s predmetom je rekao američkoj televiziji da serija dokumenata ne sadrži nuklearne tajne, a nije naveden stepen njihove klasifikacije i poverljivosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter