Izvor: Kurir
15.01.2024 u 23:18
0

IRAN NAPAO ZONU AMERIČKE VOJNE BAZE: Zastrašujući snimci žestoke borbe, ispaljeni BALISTIČKI PROJEKTILI (VIDEO)

Veliki broj eksplozija odjeknuo je u prestonici iračkog Кurdistana Erbilu u zoni američkog konzulata i međunarodnog aerodroma!

– Nekoliko eksplozija se dogodilo u Erbilu u blizini američkog konzulata i aerodroma u severnom Iraku – rekao je izvor za RIA Novosti.

Agencija Šafak prenosi, pozivajući se na nezvanični izvor iz iračke avio-kompanije, da su letovi na aerodromu privremeno obustavljeni zbog raketnog napada koji je pogodio vazdušnu luku i obližnji američki konzulat.

RIA navodi da se u blizini međunarodnog aerodroma nalazi vojna baza Harir koju koriste snage međunarodne koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama.

Baza i konzulat su prema nezvaničnim informacijama napadnuti projektilima i dronovima sa teritorije Irana.

Udar  u Erbilu (Irak) izveden je balističkim raketama Fateh-110 FATEH 110
Domet: 300km
Brzina: Do 3 maha
Poreklo: Iran
Dužina: 8,86
Dijametar: 0,61
Težina: 3450
Bojeva glava: 500 kg
Gorivo: jednofazno sa suvim ingredijentima

Odgovornost za napad je preuzela Iranska revolucionarna garda koja je navela da je napad odgovor na nedavne terorističke napade u Iranu.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter