Izvor: BSC Happy
28.05.2023 u 10:09
0

ISTORIJSKI DAN ZA TURSKU: Veliki broj građana od ranog jutra na biralištima u Ankari i Istanbulu (FOTO)

U Turskoj se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, na kome će oko 64 miliona birača sa pravom glasa odlučiti ko će biti na čelu zemlje u narednih pet godina!

Građani biraju između aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana (69) iz Stranke pravde i razvoja i Kemala Kiličdaroglua (74), koji je zajednički kandidat šest opozicionih stranaka.

Birališta širom Turske otvorena su jutros u 8.00 po lokalnom vremenu (7.00 po srednjoevropskom), čime je počelo glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora u ovoj zemlji.

Reporteri Happy telvizije koji se nalaze u Ankari i Istanbulu javljaju da je na tim mestima veliki broj glasača od ranog jutra i da su svi već uveliko počeli da ispunjavaju svoju građansku dužnost.

U prvom krugu izbora 14. maja, Erdogan je osvojio 49,5 posto glasova, a Kemal Kiličdaroglu pet odsto manje, tačnije 44,89 posto glasova.

Naše kolege pratiće tokom čitavog dana najvažniji dan za Tursku, ostaje da vidimo da li će Erdogan ući u treću deceniju vlasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter