Izvor: Happy BSC Portal/Alo.rs
21.01.2024 u 00:00
0

IZRAELSKE TRUPE OTKRILE TUNEL ISPOD KUĆE KOMANDANTA HAMASA: U kući strave držano 20 talaca u teškim uslovima (FOTO)

Na kraju kilometarskog tunela u kome su bile postavljene mine u Pojasu Gaze, izraelski vojnici su otkrili skučene ćelije u kojima je Hamas, kako je navela izraelska vojska, držao oko 20 talaca.

Izraelska vojska je pronašla pet uskih prostorija iza metalnih rešetki, toalete, dušeke, pa čak i crteže deteta taoca koje je oslobođeno tokom novembarskog primirja, rekao je portparol izraelska vojske Danijel Hagari. U trenutku kada je otkriven tunel, nije pronađen nijedan talac.

Vojska je objavila fotografije iz podzemnog lavrinta i navela da je dovela novinare da dokumentuju postojanje tunela, pre nego što su ga uništili. Ulaz u tunel, rekao je Hagari, nalazio se u kući pripadnika Hamasa u gradu Kan Junis na jugu Gaze, gde se Izrael poslednjih nedelja fokusirao na borbu protiv palestinske islamističke grupe.

RUSKA VOJSKA POSTAJE „NEVIDLJIVA“: Nova, specijalna oprema će svet baciti na kolena – „MEGAMOĆNO“

– Vojnici su ušli u tunel gde su naišli na teroriste, sukobili su se sa njima i eliminisali teroriste“, rekao je Hagari. Tunel je imao zaštitna vrata i u njemu se nalazio eksploziv, dodao je on. „Prema svedočenjima, oko 20 talaca je držano u ovom tunelu u različito vreme u teškim uslovima bez dnevne svetlosti, u vazduhu sa malo kiseonika i strašnoj vlazi koja otežava disanje – naveo je Hagari. Neki od talaca koji su se tamo nalazili oslobođeni su tokom jednonedeljnog primirja postignutog uz posredstvo Katara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter