Izvor: HappyBSC
14.12.2022 u 22:23
0

„Ja i dalje tvrdim da će potencijalni napadni pravac iz Belorusije zapravo biti odlučujući za ishod rata u Ukrajini!“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 294. dan rata u Ukrajini.

O situaciji na frontu, izgledima za pregovore o rešavanju krize u Ukrajini, kao i o brojnim drugim temama, rtazgovarali smo sa našim gostima: Milutinom Ilićem, NVO „Geopolitika“, Dragoslavom Bokanom sa Instituta za nacionalnu strategiju i Ljubanom Karanom, oficirom KOS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Milutin Ilić izjavio je da je uveren da će potencijalni napadni pravac iz Belorusije zapravo biti odlučujući za ishod rata u Ukrajini.

„Ja i dalje tvrdim da će potencijalni napadni pravac iz Belorusije zapravo biti odlučujući za ishod rata u Ukrajini. Početkom decembra su se sastali ruski i beloruski ministrar odbrane, potpisan je sporazum o saradnji i Zapadu smeta što je samo obelodanjeno, saradnja o zajedničkom korišćenju aerodroma, a ostali delovi tog sporazuma su potpuno nepoznati. Ali prema Zapadnim podacima najmanje 10.000 ruskih mobilisanih vojnika je na treningu u Belorusiji. Beloruska vojska je ocenjena sa snagom od 45.000 vojnika u šest mobilnih brigada i po NATO informacijama Belorusija je uputila u Rusiju preko 200 i nešto oklopnih vozila ili na modernizaciju, a znak je pitanja zašto ih oni modernizuju ubrzano i vraćaju nazad, ili ono u šta ja ne želim da verujem, što neki malo oštriji zapadni jastrebovi pišu, to je da Rusiji nedostaje sredstava pa su im to pozajmili. Pre će biti da će modernizovati te, uglavnom se radi o tenkovima, 60 je transportera, ostalo su tenkovi T-72M koji idu na modernizaciju“, rekao je Ilić u emisiji „AKTUELNOSTI“.

On je izjavio i da postoje informacije koje predviđaju napad na nuklearnu elektranu u blizini ukrajinsko-beloruske granice, za koji neki kažu da će učiniti ukrajinski diverzanti, a NATO da će to biti napad pod lažnom zastavom, kako bi se Belorusija uvukla u rat. 

„I dalje ostajem pri tvrdnji da će se formirati snažna borbena grupa. Ja od početka tvrdim da će to biti vrlo važan napadni pravac, koji će definitivno odlučiti u jednom datom trenutku. Kao što je rekao uvaženi potpukovnik, u najmanju ruku je razvukao snage u počentoj fazi, ukrajinske snage koje se brane, na dva dela. Ukrajinci su početkom decembra imali velike manevre na ukrajinsko-beloruskoj granici. Što se tiče specijalnog rata i dezinformativnog rata, bez želje da držim stranu i Rusima i Ukrajincima. Kruže informacije da će se izvršiti napad od strane ukrajinskih diverzanata na granici. Na granici se nalazi nuklearna elektrana, na beloruskoj teritoriji. Naravno NATO snage tvrde da će to biti napad pod lažnom zastavom, da bi se Belorusija uvukla u rat“, izjavio je Ilić.

On je još jednom potvrdio svoju uverenost da će se nešto značajno dogoditi iz pravca Belorusije.

„Kruže i informacije, ili dezinformacije, da je beloruski ministar inostranih poslova, koji je bio po njihovom mišljenju protivnik Rusije likvidiran od strane ruske službe i tamo se zapravo vrši obaveštajno informativna priprema, grupišu se Stojim. Po mom mišljenju, stojim iza toga što sam rekao, iz tog napadnog pravca će se nešto dogoditi. Mislim da će to bitnu ulogu odigrati. Velika je koncetracija snaga tamo, najmanje je 10.000 Rusa tamo“, dodaje Ilić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter