Izvor: HappyBSC
14.12.2022 u 22:03
0

Ljuban Karan u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Oni ne znaju šta Rusi planiraju, ne znaju da li će biti neka operacija“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 294. dan rata u Ukrajini.

O situaciji na frontu, izgledima za pregovore o rešavanju krize u Ukrajini, kao i o brojnim drugim temama, rtazgovarali smo sa našim gostima: Milutinom Ilićem, NVO „Geopolitika“, Dragoslavom Bokanom sa Instituta za nacionalnu strategiju i Ljubanom Karanom, oficirom KOS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ljuban Karan izjavio je da Zapad više nagađa nego što bilo šta zna da se događa.

„Trenutno je toliki vakum, što se tiče tih obaveštajnih informacija, da jednostavno Zapad više nagađa nego što bilo šta zna da se događa. Oni ne znaju šta Rusi planiraju, ne znaju da li će biti neka operacija, ne znaju da li će uopšte Rusi da krenu u ofanzivu ili neće. Zašto se to dogodilo i zašto ne znaju?“, upitao je Karan i nastavio:

„Oni su svojevremeno, kada su osnivali taj anti-ruski front država, napravili su jedan potez sa kojim su hteli da ometaju rad ruskih obaveštajnih službi. Mislili su da će tako da postignu veliku prednost u tom obaveštajnom ratu jer on je postao suština u ovom hibridnom ratu koji se paralelno vodi, a i za ovaj rat je vrlo važan taj obaveštajni deo. I šta su uradili? Proterali su maltene sve ruske diplomate sa Zapada, ostavili su po dvojicu u nekim državama, negde malo više, negde nikoga i tako računaju, pošto je obaveštajni rad dobrim delom oslonjen i pošto su ti centri obaveštajnog rada u ambasadama, da su sada totalno poremetili njihov rad“, smatra Karan.

On je dodao da Zapad nije očekivao da će Rusi uzvratiti istom merom.

„Ali nisu računali jednu drugu stvar, da će Rusi to isto uraditi prema njima. Tako da su proterane i njihove diplomate… I šta su uradili – pucali su sami sebi u nogu zato što je sad težište ili epicentar obaveštajnog interesovanja u Rusiji i u Ukrajini, a oni tamo više nemaju obaveštajnih pozicija zato što je taj obaveštajni rad poremećen. Šta se sada dešava? Sada recimo zamenik šefa CIA javno kaže da love Ruse po celom svetu da bi napravili neku obaveštajnu mrežu ili neke agente, špijune, agente uticaja, koje će ili vraćati u Rusiju ili će delovati iz inostranstva prema Rusima. Znači to je sve na dugom štapu“, rekao je Karan u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Oficir KOS je istakao da to može biti i opasno jer se često predviđaju opasnosti koje ustvari ne postoje.

„Za obuku špijuna treba mnogo vremena. Za ovo što njima treba, gde su sada da tako kažem „šuplji“ što se tiče obaveštajnog rada i obaveštajnog interesovanja, njima trebaju ljudi u centru gde se donose odluke, gde se prave planovi, njima treba neko ko doručkuje sa Putinom, ko je u ruskom generalštabu prisutan kada se prave ti planovi operacije. Oni toga više nemaju i zato nagađaju i Imaju svaki dan drugu verziju. Jedan dan pričaju da su u velikoj prednosti, Rusi su propali i povlače se, drugi dan pričaju da Rusi planiraju veliku ofanzivu. Znači ne znaju i u tome je problem, s tim što taj problem oko nedostatka informacija može biti i opasan. Mogu da predviđaju neke velike opasnosti koje ustvari i ne postoje i da sami sebe uplaše sa nekim ruskim planovima, za koje ne znaju kakvi će biti realno“, zaključio je Karan.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter