Izvor: Afera
08.10.2023 u 22:55
0

KAKO JE HAMAS „USPAVAO“ LEGENDARNI MOSAD? Taktika KOJA JE OTVORILA DVERI ADA!!!

Hamasov iznenadni napad na Izrael na 50. godišnjicu rata Jom Kipura zauvek će ostati upisan u istoriju kao neuspeh izraelske obaveštajne službe.

Visokotehnološki sistem nadzora Palestinaca čini proboj militanata Hamasa na ulice izraelskih gradova potpuno nezamislivim događajem, piše „Gardijan”. Izraelci su uplašeni onim što se dogodilo. Palestinci nisu ništa manje uplašeni šta će se dalje desiti.

Izraelski Mosad je jedna od najčuvenijih obaveštajnih agencija u svetu, uz američku Ciju i britanski MI6. Poznata je po svojoj efikasnosti, i mnogi smatraju da da je najbolja na svetu. Sada će se mnogi pokolebati.

Ovo je debakl kakav se do sada Mosadu nije desio.

„AKTUELNOSTI“: Evo koja je ZEMLJA OTVORILA VRATA PAKLA U IZRAELU!?!

Za samo nekoliko sati, desetine militanata iz Pojasa Gaze probili su granične barijere u južnim regionima Izraela, što vojska te zemlje uopšte nije očekivala.

Napredujući na nekoliko mesta odjednom, militanti su kidnapovali i ubijali Izraelce u južnim pograničnim oblastima, snimajući njihove napade. Televizijski novinar iz Pojasa Gaze snimio je prilog direktno sa lica mesta, dok je bio na teritoriji Izraela, što bi ranije bilo potpuno nezamislivo.

Slike Hamasovih jurišnih timova koji se kreću ulicama naselja kao što je Sderot, dižu u vazduh kapije kibuca i pucaju na automobile u prolazu i na pešake – scene koje su ranije bile nepoznate većini Izraelaca, koji su se navikli na kratkotrajne napade u svojim gradovima. Uljuljkani da imaju neprobojni štit, sada su zbunjeni.

RUSIJA POSLALA ULTIMATUM ZA REŠENJE RATA U IZRAELU: Ovo se mnogima neće svideti!

Najviše je iznenađujuća činjenica da Izrael nije znao za planirani napad Hamasa.

Izraelska industrija tehnologije nadzora jedna je od najnaprednijih na svetu, o čemu svedoči skandal sa špijunskim softverom Pegasus. Uprkos tome, izraelska obaveštajna služba je ipak propustila pripreme Hamasa.

Vredi napomenuti da je Hamas, koji je uvek pokazivao odlučnost i sposobnost da planira dugoročno, postao mnogo veštiji u prilagođavanju vojnim izazovima sa kojima se suočava. On ulaže ogroman trud u planiranje i identifikaciju slabih tačaka Izraela, a odbrambene snage zemlje su toga svesne.

SVEČLJA I KURTI OPSEDNUTI SU PORODICOM VUČIĆ, NISU MU NI DO KOLENA: PETKOVIĆ ODGOVORIO na NAPADE PRIŠTINSKIH DŽELATA!

Saznaje se da je napad planiran uz najveću tajnost ne samo unutar Hamasa, već i unutar rivalskih frakcija u Pojasu Gaze. Ovo je potpuno bez presedana u poređenju sa prethodnim rundama borbi u kojima je izraelska obaveštajna služba barem generalno bila svesna oblika i obima Hamasovog gomilanja.

Jasno je da je izraelska obaveštajna služba previdela Hamasove pripreme za napad u nekoliko faza – tokom faze planiranja, faze gomilanja zaliha i, što je najvažnije, u trenucima neposredno pre napada Hamasa,

Vojni analitičari su već primetili da je Hamas verovatno koristio dezinformacije i razne obmane, kao i šok od napada iz više pravaca odjednom – uključujući raketne napade i tajnu infiltraciju na izraelsku teritoriju – da izazove maksimalan haos.

Napad na Izrael koji su pripadnici palestinske militantne grupe Hamas započeli u ranim jutarnjim časovima izazvao je šok širom sveta, a čini se i u samoj Jevrejskoj državi. Tako je, bez prethodne najave, započela operacija “Potop Al Aksa”, kako su je predstavnici Hamasa nazvali u čast najpoznatije jerusalimske džamije. Uzrok napada je, prema tvrdnjama Hamasa, to što su pre tri dana su izraelski religiozni fanatici upali na prostor kompleksa Al Akse, trećeg najsvetijeg mesta u islamu. Zato je operacija tako i nazvana.

Društvene mreže preplavljene su snimcima izraelskog neba prošaranog palestinskim raketama, ali i simpatizera Hamasa koji su upali na teritoriju Izraela i zarobili pripadnike Izraelskih odbrambenih snaga.

Posle samo nekoliko sati postalo je jasno da je reč o najžešćem sukobu između izraelskih bezbednosnih snaga i palestinskih militanata u poslednjih nekoliko godina.

Jučerašnji napad došao je u izuzetno delikatnom trenutku za Bliski istok, a možda i usporio zapadne inicijative za istorijsko pomirenje između Izraela i Saudijske Arabije.

Pošto Hamas ne može dugo da izdrži svoju ofanzivu, izvesno je da će se ona završiti u maksimalnom teroru. Glavni cilj akcije bio je i ostao šok.
Sada je veliko pitanje koliki i kakav će biti odgovor Izraela.  Napad Hamasa,Netanjahu je nazvao ratom. Dugo to područje neće biti mirno.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter